Balıkçı tezgahlarında 'yeniden' hamsi bereketi

Karadeniz'de havaların soğuması ve kar yağışının ardından bollaşan hamsi, fiyatı da düşünce vatandaşın en çok tercih ettiği balık oldu. Hamsinin kilosu Trabzon'da 5 liraya kadar geriledi. Fiyatın daha da düşmesi beklenirken, Bayburt'ta ise balıkçılar 3 gündür hamsi getirmiyor!

Balıkçı tezgahlarında 'yeniden' hamsi bereketi
Bayburt Postası - Karadeniz'de havaların soğumasıyla birlikte bol miktarda avlanmaya başlanılan hamsi, fiyatı da gerileyince vatandaşın tercihinde ilk sıraya yerleşti. Bu sezon istenilen miktarda av yapılamaması nedeniyle kilogramı 15 liraya kadar çıkan hamsinin fiyatı, Ereğli ve Amasra'daki balıkçıların son günlerde yaptıkları av sonrası 5 liraya kadar geriledi.

Trabzon'da akşam saatlerinde 3 kilosu 10 liradan satılırken, Bayburt'ta ise balıkçılar 3 gündür hamsi getirmiyor! 

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, yaptığı açıklamada, balık satıcılarının, bir hafta önce kasası 170 lira olan hamsiyi şu anda 50 liradan alabildiğini söyledi.

Hamsi fiyatındaki düşüşün Karadeniz'de yağan karın ardından av miktarının artmasından kaynaklandığını ifade eden Mutlu, aralık ve ocak ayında havaların daha da soğuyacağı düşünüldüğünde avlanan hamsi miktarının daha da artabileceğini dile getirdi. Mutlu, "Hamsinin havaların soğumasıyla birlikte iyi av vermesi, bizi önümüzdeki günler için de umutlandırıyor. Bir ay ya da 15 gün bu şekilde av olsa hem vatandaş hem de balıkçılarımız için çok iyi olur. " diye konuştu.

Mutlu, hamsinin havaların soğuduğu günlerde göçünü süratli bir şekilde gerçekleştiremediğini, bu durumun da balıkçıların daha fazla miktarda avlanmasını sağladığını anlattı.

"Hamsiden ümidimizi kesmiştik"

Trabzon Balık Pazarı'nda satış yapan Gökay Memiş de kilogram fiyatı 5 liraya kadar düşen hamsiyi akşam saatlerinde 3 kilogramı 10 liradan sattıklarını söyledi.

Memiş, "Şu anda insanlar hamsiden bütçelerine göre alabildikleri kadar alıyor. Havaların soğumasının ardından hamsinin kulağına kar suyu kaçtı diyebiliriz. Özellikle son günlerde yapılan iyi av nedeniyle fiyatlar önemli derecede düştü. Hamsiden bu sene ümidimizi kesmiştik, ama şu andaki görüntü bizleri sevindiriyor." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 7 yıl önce

En kaliteli ve ucuz taze balık aydıntepe ve demirözüne geliyor malesef bayburta giremiyorlar yetkililere duyurulur.....

Avatar
Ozan 7 yıl önce

Trabzon dada hamsi bugün 12,5tl kısacası 7.5 TL nin altına düşmedi

Avatar
ibrahim 7 yıl önce

Malesef bayburta böyle bir sorun var...Biranönce belediyemizin bu sorunu çözmesini bekliyoruz...

Avatar
menderes69 7 yıl önce

bayburtta 10 lira...bazen 15 lira...trabzonda 5 liraymış kime ne..bayburtta ki fırsatçılar doymadıktan sonra...bayburtta hamsi ve balık ucuzlamaz..tıpkı sebzenin ucuzlamadığı gibi...sahi belediye başkanımız hangi akıla yabancıları pazara koymuyor...bu fakir halkın erzincandan ucuz gelen sebzeye ulaşmasını engellemek hangi akılın karı...bize adam gibi idareciler lazım...ilahi adaletten yana.....1 e alıp 10 satmayacak...rızkı Allah dan bilip tevekül edecek...islamda ki kar payını öğrenecek..ve ona göre alış verişini yapacak...adam gibi..esnaf...adam gibi pazarcı...adam gibi adamlar olacak.....