Baksı Vakfı'nın SODES projesi: “Kültürün Lezzeti”

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yürütülen “Kültürün Lezzeti” isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında meslek edindirme kursları başladı.

Baksı Vakfı'nın SODES projesi: “Kültürün Lezzeti”
Bayburt Postası - Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yürütülen “Kültürün Lezzeti” isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında meslek edindirme kursları başladı.

Kırsal alanda yaşayan kadınlara; yerel yemeklerin hazırlanması, pişirilmesi ve servis edilmesiyle ilgili mesleki yeterlilik kazandırarak onların istihdam edilmeleri amaçlayan proje ile 30 kadın, usta öğretici tarafından 4 ay boyunca teorik ve pratik eğitimler alacak.

Kadınların kültürel belleğinde yer alan yerel yemekleri ev yemekleri hazırlama modül programı ile tamamlayarak, bu bilgilerin kadınlar için ekonomik değere dönüştürülmesinin önünü açmayı hedefleyen projede Baksı Köyü ile civarında yer alan diğer köylerde yaşayan kadınlar eğitim görecek olup teorik eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyer bayanlar Baksı Müzesi mutfağında istihdam edileceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.