Baksı Müzesi, Kadın İstihdam Merkezi yapacak

Baksı Müzesi ve Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından Bayburt kent merkezinde kurulacak Kadın İstihdam Merkezi, yöre kadınlarına eğitimin yanı sıra istihdam imkanı sağlayacak.

Baksı Müzesi, Kadın İstihdam Merkezi yapacak
Bayburt Postası - Baksı Müzesi ve Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından Bayburt kent merkezinde kurulacak Kadın İstihdam Merkezi, yöre kadınlarına eğitimin yanı sıra istihdam imkanı sağlayacak.

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, merkeze bağlı Kaleardı Mahallesi'nde, Çoruh Nehri kıyısında Kadın İstihdam Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Merkezin "kadını donatan ve üretime katan bir mekan" olacağını dile getiren Koçan, "Bayburt kent merkezinde köyden gelen çok sayıda genç kadın var. İstihdam merkezi, bu insanlara hem eğitim hem de üretim imkanı sağlayacak." dedi.



Kadın İstihdam Merkezinin amacının kadını kendi birikimiyle üretime katmak ve bu birikimden yola çıkarak bir dünya markası oluşturmak olduğuna işaret eden Koçan, şöyle devam etti:

"Merkezde bizim geleneksel dokumalarımız yapılacak. Ehram, kilim, halı ve el sanatları ürünleri üretilecek. Bu ürünler doğal malzemeyle yapılıp doğal boyayla boyanacak. Yani el yapımı, doğal boya ve doğal malzeme. Bunu tasarımcılarla iş birliği yapıp marka olarak dünyaya pazarlamak gibi bir niyetimiz var. Günümüzde el yapımı ve doğal malzeme son derece değerli bulunuyor ve ona yönelik büyük talep var."

Merkezde yapılacak üretim için bölge geleneklerinden ve koşullarından yola çıkılacağına dikkati çeken Koçan, merkezde ehram, kilim, halı, el sanatları atölyeleri, boyahane, çok amaçlı salon, konferans salonu, kütüphane, konuk evi, satış birimiyle sosyal alanların olacağını ifade etti.

Koçan, Kadın İstihdam Merkezinde kadınlara eğitim verileceğini kaydederek, "Bu kadınların sadece el sanatlarıyla ilgili eğitimi konusu üzerinde durmuyoruz. Kadınlar bu merkezde yeni teknolojileri de kullanabilecek. Yeni iletişim araçlarıyla kendi dünyası arasında bağlantı kurabilecek." diye konuştu.


2 yıl içinde faaliyete geçecek

Merkez için bu yıl arsa ve belediye nezdindeki işlemleri gerçekleştireceklerini belirten Koçan, gelecek yıl da temellerini atıp 2 yıl içinde binayı aktif hale getirmeyi planladıklarını söyledi. Koçan, "Bunun gerçekleşmesi için sponsor ve öteki destekçilerden yararlanmak gibi bir niyetimiz var. Bununla ilgili çalışmalar şu günlerde yapılıyor." dedi.

Koçan, amaçlarının Bayburt'ta kentin doğasına, kültürüne uygun bir yapılaşma modelini konumlandırabilmek olduğunu ifade ederek, Baksı Kültür Sanat Vakfı olarak düşüncelerinin kente katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Hüsamettin Koçan, binanın ön maliyetinin tahmini 2,5 milyon lira olduğunu da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt'ta kentin doğası 8 yıl önce

Sayın hocam " Bayburt'ta kentin doğasına " sizden önce İstihdam için oralarda üretime başladılar doğayı elbirliği ile VAHŞİCE sömürerek bunu gerçekleştiriyorlar umarım size zorluk çıkarmazlar. Diğer bir husus katledilen doğadan Kaleardı Mahallesi nasibini toz olarak almaktadır, sizlerin düşündüğü projeninde korkarım bu toz sarmalından nasibini alacaktır.

Avatar
Ahmet Çağıldak 8 yıl önce

Bütün öteki yatırımlar bir yana bu bir yana, gelecek hangisinin sürdürülür olduğunu gösterecek.