Bakan Ağbal'dan Bayburtlu iş adamlarına: "Yakışmadı!"

Başvuru sayısının 7 olduğunun ve başvuruların tamamına yakınının Bayburtlu olmayan işadamları tarafından yapıldığı açıklanan toplantıda Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburtlu işadamlarına sitem etti ve “bu durum ne Bayburt’a, ne de Bayburtlu işadamlarına yakışıyor” dedi. İşte o toplantıdan notlar…

Bakan Ağbal'dan Bayburtlu iş adamlarına: "Yakışmadı!"
Bayburt Postası - 23 ili kapsayan ve yatırımcılara çeşitli alanlarda uzun vadeli destekler sunan Cazibe Merkezleri Programı başvurularının bitimine bir gün kala Bayburtlu işadamları İstanbul’da bir araya geldi. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından organize edilen geniş katılımlı toplantı Bostancı Dedeman Otel’de gerçekleşti. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ahmet Buçukoğlu ve Bayburt Eğitim Kültür Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Nusret Parıldar'ın birer konuşma yaptığı toplantı, daha sonra aynı isimlerin katıldığı soru cevap kısmı ile devam etti. 


Şu ana kadar başvuru sayısının 7 olduğunun ve başvuruların tamamına yakınının Bayburtlu olmayan işadamları tarafından yapıldığı açıklanan toplantıda Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburtlu işadamlarına sitem etti ve “bu durum ne Bayburt’a, ne de Bayburtlu işadamlarına yakışıyor” dedi. 

İşte o toplantıdan notlar…

Buçukoğlu: “Bayburt için başvuru sayısı 7”

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında şu ana kadar 700 küsur başvuru yapıldığını açıklayan Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ahmet Buçukoğlu, Bayburt için yapılan başvuru sayısını ise 7 olarak açıkladı. Bu sayının son gün olan 27 Şubat 2017 Pazartesi günü kendilerine ulaşacak son başvuru dilekçeleri ile birlikte artabileceğini ifade eden Buçukoğlu, programın işadamlarına sunduğu avantajlara değindi. 

Cazibe Merkezi Projesi kapsamında sürenin kısıtlı olduğundan yakınan işadamları son başvuru tarihinin uzatılmasını talep etti. Uzatmanın mümkün olmadığını açıklayan Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ahmet Buçukoğlu, yatırım yapmak isteyen işadamlarını Kalkınma Bankası’nın İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan genel müdürlüğüne davet etti. Başvuru dilekçelerini vermeleri dahilinde projenin değerlendirme kapsamına girebileceklerini açıklayan Buçukoğlu, projelerin hazırlanmasına Yatırım Bankası olarak destek verdiklerini ve tüm çalışmaları işadamları ile birlikte yürüttüklerini açıkladı. 


Ustaoğlu: “Çok heyecanlıyız”

Cazibe Merkezi projesinde olmanın Bayburt’u çok heyecanlandırdığını söyleyen Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, yatırım için Bayburt’a gelen iş adamları ile yakından ilgilendiğini, bürokratik tüm sorunların hızlıca çözüldüğünü kaydetti. Bayburt’a gelecek olan yatırımcıyı ‘baş üstünde’ tutacaklarını belirten Vali Ustaoğlu, sadece Bayburt Sanayi Organize Bölgesi için değil tüm Bayburt sınırları için projesi olan her yatırımcıyı beklediklerini açıkladı. 

Kavcıoğlu: “Bayburt’a yatırım yapılmaz diye yanlış bir algı var!”

99 yıl önce düşmandan kurtulan Bayburt’un ekonomik kurtuluşu için çalıştıklarını söyleyen Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, iş adamları nezdinde oluşan üretim zorluğu ve pazar piyasasına uzaklığı gibi yanlış algıyı yıkmaya çalıştıklarını açıklayan Kavcıoğlu, “Proje kapsamında yer alan 23 il içerisinde en avantajlı illerden biriyiz. Bayburt’a yatırım yapılmaz diye yanlış bir algı var! Bu haksız ve gerçek olmayan algıyı yıkmamız, düzeltmemiz gerekiyor” dedi. 


Ağbal: “Tüm servetinizi değil, bir kısmını getirin yeter!”

İşadamlarına “şimdi Bayburt’u sevip sevmediğiniz ortaya çıkacak” diye seslenen Maliye Bakanı Naci Ağbal, “siz yeter ki güvence verin, tüm servetimi, mal varlığımı Bayburt’a getirmek istiyorum” diyen işadamlarına, “ne benim vereceğim güvenceye, ne de tüm servetinizi satmaya gerek var. Devlet zaten en büyük güvence, birikiminiz bir kısmını alın ve Bayburt’a yatırım yapın” dedi. 

Katılımcı işadamlarının “ilk kez bir siyasetçi Bayburt için bu kadar çabalıyor” iltifatları ile karşılaşan Maliye Bakan Naci Ağbal, “o zaman hadi sizler de bu çabaya ortak olun” çağrısı yaptı.  


“Hocam, Güzel Sanatlar Fakültesi Bayburt’a yakışmaz mı?

Baksı Müzesi Kurucusu Hüsamettin Koçan’a gerek Baksı Müzesi gerekse 2017 yılında inşasına başlanması planlanan Kadın İstihdam Merkezi için özel olarak teşekkür eden Bakan Ağbal, Güzel Sanat Fakültesi müjdesini yineledi ve “Hocam Bayburt’a yakışmaz mı?” diye sordu. 

Koçan’ın “yakışır” cevabı üzerine, Güzel Sanatlar Fakültesi için Bayburt Üniversitesi’nin YÖK’e gerekli başvuruları yaptığını açıklayan Bakan Ağbal, Prof. Hüsamettin Koçan’dan fakültenin geleceği ve vizyonu için destek vermesini istedi. 

Koçan: “Bayburt bürokrasisini heyecanlı görüyorum, bu heyecan bizlere de yansıyor”

Baksı Müzesi Kurucusu ve Baksı Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Hüsamettin Koçan, “toplantıda gözlenen ve genel olarak son yıllarda Bayburt adına oluşturulan heyecandan” dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Bu heyecan ve arzunun kendilerine de pozitif olarak yansıdığını açıklayan Koçan, “Vakıf olarak sanata, kültüre ve turizme katkı sunmaya devam edeceğiz. Kadın İstihdam Merkezi ve diğer projelerimiz ile ilgili yıl içerisinde Bayburt’u mutlu edecek ve bu oluşturduğunuz heyecana katkı sunacak sürprizlerimiz olacak” dedi. 


Ağbal: “Yatırımcı ister istemez referandum sonucunu bekliyor”

Siyasi ve ekonomik olarak önceki yıllara oranla biraz daha zor bir dönemden geçildiğinin altını çizen Maliye Bakanı Naci Ağbal, “tüm bu sorunların üstesinden gelmek için gece gündüz çalışıyoruz” ifadesini kullandı. 16 Nisan’da yapılacak referanduma dikkat çeken Bakan Ağbal, “yatırımcı ister istemez 16 Nisan’ı bekliyor. Sandıktan çıkacak olan çok güçlü bir Türkiye, yatırımcıyı da yatırımları da artıracaktır” dedi. 

Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Başvuruların yüzde 90’ı Bayburtlu değil, bu Bayburt’a yakışmıyor!”

“Her türlü öneriye açığız. Başvurular bizleri mutlu ediyor ama yetmez. Daha fazlası için Bayburtlu işadamlarına büyük bir görev düşüyor. Yılda bir iki defa Bayburt’a gelmek ile bu iş olmaz. Daha fazlası gerekiyor. Gelin ‘hayır yapın’ demiyoruz. Bayburt’un hayra ihtiyacı yok. Yatırım fırsatlarını araştırın, takip edin, Bayburt’ta gerçekleştirin, hem siz kazanın, hem de şehriniz kazansın. 

Yatırım yeri sıkıntımız yok. Ulaşım sıkıntımız yok. Bayburt’ta genç ve çalışmak isteyen ciddi bir nüfus potansiyeli var. Nitelikli ara elemanlar yetiştirmek için kurslar açıyoruz. Bütün bu adımlarımıza rağmen siz bir adım atmayacaksınız olmaz. Şu ana kadar gelen yatırımcıların yüzde 90’u Bayburtlu değil, aklınıza başınıza alın. Bu sonuç Bayburt’a, Baybutluya yakışmıyor.” 

Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş Bostancı Dedeman Otel'de gerçekleşen toplantıyı, Belgesel Yapımcısı Araştırmacı Yazar İsmail Kahraman ve Görüntü Yönetmeni Mehmet Turan ile birlikte takip etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 7 yıl önce

Hani Şahap beyin O meşhur İstanbul'da ki iş adamları.. Konuştun mu mangalda kül bırakmayan , Bayburt da yaşayanları beğenmeyen muhteremler.. Eee artık atıp tutamazsınız heralde..

Avatar
seko69 7 yıl önce

Sayın Bakanım, Bayburt bir İl (şehir) mi? bir köy mü? eğer şehir ise zaten yatırımcı gelir, demek ki bu şehir köy.. siz gelince nereleri geziyorsunuz, hangi yolları kullanıyorsunuz bilmiyorum ama size zahmet geldiğinizde sadece cadde aralarını, mahalleleri bir gezin de bu şehrin nasil virane olduğunu görün.. ha görmek istemiyorsanız o zaman sızlanmanın bir faydası yok. biz unutmadık Sayın Mete MEMİŞ'e methiyeler düzdüğünüzü.. ama gerçekler methiye düzülecek boyutta değil.. veya kısaca neden bu şehir 3 dönemdir aynı belediye başkanını seçemez, aday gösterilemez. demek ki yanlış giden birşeyler var.. beceriksizlik var..

Avatar
Hasan Güney 7 yıl önce

Rahmetli Kurban Yazoğlu dışında bayburt için elini taşın altına koyan iş adamı yıllardır görmedim. Ancak protokollerde öne çıkarlar iltifat beklerler. Veya bayburt adını kullanarak istanbulda belediye başkanlarından iş kaparlar.

Avatar
metin 7 yıl önce

sayın bakan 15 yıldır bu insanlar ne çekiyor sizden sanırım anladınız 3 krş parası kaldı onu da kaybetmekten korkuyor sitemi değiştirmek ülkeyi bölünmeye götürür dolar uçtu sayenizde yolunda giden hiç bir şey yok secim yatırımları 17 nisan da bitince insanlar kendi başlarına yalnız kalacaklar

Avatar
Hakan 7 yıl önce

Hem sahapsız hem hayın memleket, kaçan kurtarır.

Avatar
Selami 7 yıl önce

Yalandan sehir disinda yasayip atip tutanlar protoku kimseyeye birakmayan 10_15 gunlugune gelip bayburt hic degismemis diyenler ve ukalalar sahte memleket severler gezmeyede gelmeyin yalancilar

Misafir Avatar
GERÇEK BAYBURTLU 7 yıl önce @Selami

SANA MI SORACAK ADAM MEMLEKETİNE GELİYOR SENİ Mİ GÖRMEYE GELİYOR SEN BAYBURTTA KALIP BAYBURT İÇİN TEK BAŞINA KARAR VERİYORSUN BUNUN BEDELİNİ GURBETÇİYE ÇIKARTIYORSUN BU HAKKI SANA KİMSE VERMEZ UKALA DEMİŞSİN ASIL UKALA SENSİN BAYBURTUN BU HALDE OLMASININ SUÇU BAYBURTTA BİLE YAŞAMAYAN GURBETÇİ MİDİR BİRAZ ÖZELEŞTİRİ YAP İKTİDARA KATIKSIZ DESTEK VERİP BAYBURTUN GERİ KALMASINA SEBEP OLANLAR BAYBURTTA EKMEK BULAMADIĞI İÇİN DIŞARIYA GÖÇMÜŞ GURBETÇİYE LAF SÖYLEYEMEZ ADA M HEM GURBET HASRETİ ÇEKİYOR HEM DE SENİN TRİBİNİ Mİ KALDIRACAK ZANNEDİYORSUN SEN YEREL SEÇİMDE BİLE GİDİP ÖĞRETMENE OY VERİYORSUN Bİ MİMARA MÜHENDİSE O GÖREV VERİLEMEZ MİYDİ AKP NE YAPTI ÖĞRETMENİ ADAY KOYDU YANİ BAYBURT GELİŞMESİN DİYE SEN GİDİP ONU BİLE SEÇTİN ŞİMDİ KALKMIŞ GURBETÇİ UKALA DİYORSUN LAFINI BİL GURBETÇİ BAYBURTUN BU HALDE OLMASINDAN DOLAYI ÇOK ÜZÜLMEKTEDİR AYNI ZAMANDA BAYBURTU DIŞARIDA EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR SEN BAYBURT İÇİN NE YAPIYORSUN ONU SÖYLE BAYBURTUN DAHA İYİ BİR YER OLMASI TEK İSTEĞİMİZ

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburdi 7 yıl önce

Asıl sahapsız ve hayın olan doğduğu yere vefası olmayanlardır, Bayburt değil! Benim vatanım,yurdum,toprağımın suçu ne? Sormak lazım bu yorumu yazana sen kaçtın da kurtuldunmu? Hadi kurtulduysan burada işin ne? Yazma buraya o zaman burası güya o kurtulduğun şehrin gazetesi Bayburt Postası değilmi? Bu şekilde dışarı gidipte doğduğu yeri ve milletini beğenmeyenler en basit ifadeyle nankördür! Sizin yüzünüzden bu memleket bu halde! Arkadaş sanki Erzurum günlük güneşlik, orası bizden daha soğuk ama git gör bakalım adamlar neler yapmış. Yatırım yaparken yok efendim soğuk, yok millet kem gözlü demiyor adam. Kaldı ki Erzurum insanıyla Bayburt arasında pek fark yoktur. Sorun cesarettir hemşerim, birkaç sermaye bir araya gelemiyor asıl dert budur. Boşuna doğduğunuz yere çamur atmayın, bir faydanız yok bari susunda bir şeyler yapacak olan varsa midesini bulandırmayın.

Misafir Avatar
GURBETÇİ 7 yıl önce @Bayburdi

BAYBURDİ SORUN BAYBURTLU İŞ ADAMININ BAYBURTA YATIRIM YAPMAMAI DEĞİLDİR BAYBURT İŞADAMI BAYBURDA YATIRIM DA YAPAR AMA HÜKÜMET DAHA EN TEMEL İHTİYAÇ OLAN YOLU YAPMIYOR HASTANE YOK SAĞLIK ATIRIMI YOK BAYBURTTA SİYASİ İKTİDAR YÜZÜNDEN MİLLET GÖÇ EDİYOR GÖÇ FARKINDA MISIN BAYBURTLU İŞADAMI BAYBURTA YATIRIM YAPIP DA PARASIYLA REZİL Mİ OLSUN DAHA ÇALIŞACAK ADAM YOK MİLLET BU ŞEHİRDEN KAÇIYOR BUNDAN DOLAYI İKTİDARA KIZMASSIN AMA DEĞİL Mİ BAYBURTLU İŞADAMI YATIRIM YAPMAMIŞMIŞ SEN NE YAPTIN ONU SÖYLESENE ÖNCE BAYBURTUN BU HALDE KALMASINA TEPKİ GÖSTERDİN Mİ YOK HER SEÇİM DE YÜZDE 80 OY VEREREK BAYBURTUN SORUNLARI OLMADIĞINI GÖSTERDİN SİYASİ İKTİDARA NE OLDU BAYBURT GERİ KALDI TABİ SADECE BAYBURTLU GURBETÇİLERE GÜCÜNÜZ YETİYOR DEĞİL Mİ YAZIK SANA BE GURBETÇİ İŞ ADAMLARIMIZ BİZLERİ GURURLANDIRACAK İŞLER YAPIYORLAR AMA SEN ANCA İŞKEMBEDEN SALLIYORSUN İŞİN ALTYAPISINI DÜŞÜNMÜYORSUN ASIL SENİN GİBİLER YÜZÜNDEN BU ŞEHİR BU HALDE

Beğenmedim! (1)
Avatar
doğan akbal 7 yıl önce

rusya bayburttan daha soğuk,binlerce fabrika var.!,*bayburtta neden olmasın.!!,lütfen
sn bakana binlerce tşk."ler