Askerlik borçlanmasında yaş şartı değişti!

Askerliğini sigortadan sonra yapanların erken emekliliği için borçlanma imkanı geldi.

Askerlik borçlanmasında yaş şartı değişti!
Bayburt Postası - Askerliğini sigortadan önce veya sonra yapanların erken emekliliği için borçlanma imkanı geldi. Erken emeklilik ile ilgili yapılan yeni düzenlemeye göre emeklilik için prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını yerine getirdikten sonra yaşı bekleyen vatandaşlar için erken emeklilik imkanlarından biri de askerlik borçlanması.

Sisteme göre, askerlik süresini borçlananların yaş şartlarının 1 yıl öne çekilme imkanı var. Askerlik borçlanması yapıldığı takdirde, çalışanların işe ilk giriş tarihi bu borçlanılan süre kadar geri çekiliyor. Buna göre emeklilikteki yaş şartı da 1 yıl önceye gelirken, prim şartı da 75 gün daha azalıyor.

Öte yandan askerliğini sigortadan sonra yapanların da aynı şekilde yine borçlanma imkanı bulunurken, yaşı geri çekme imkanı ise yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.