Arıcılık Bayburt’tan yükseliyor

Trabzon Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 7 aileye 280 arı kovanı vererek yeni bir ek gelir kapısı açtıklarını söyledi. Çarşıbaşı Kaymakamlığı tarafından açılan ihaleyi kazanan Vezera Arıcılık Şirketi tarafından temin edilen 280 adet arılı kovan ile diğer arıcılık malzemeleri hak sahiplerine teslim edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Kaymakam Demir, "İlçemizde gezgin arıcılık yapılması, şu anda da arıcılık mevsimi olması nedeniyle arılar Bayburt'ta bulunuyor. SYDV Müdürümüz Ali Kul başkanlığındaki bir komisyon Bayburt'ta ilgili firmadan arıları teslim alarak hak sahibi 7 kişiye Bayburt Yaylası'nda teslim etti" dedi.

Arıcılık Bayburt’tan yükseliyor

Arıcılık Bayburt’tan yükseliyorTrabzon Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 7 aileye 280 arı kovanı vererek yeni bir ek gelir kapısı açtıklarını söyledi. Çarşıbaşı Kaymakamlığı tarafından açılan ihaleyi kazanan Vezera Arıcılık Şirketi tarafından temin edilen 280 adet arılı kovan ile diğer arıcılık malzemeleri hak sahiplerine teslim edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Kaymakam Demir, "İlçemizde gezgin arıcılık yapılması, şu anda da arıcılık mevsimi olması nedeniyle arılar Bayburt'ta bulunuyor. SYDV Müdürümüz Ali Kul başkanlığındaki bir komisyon Bayburt'ta ilgili firmadan arıları teslim alarak hak sahibi 7 kişiye Bayburt Yaylası'nda teslim etti" dedi.

Kaymakam Demir, sözlerini şöyle tamamladı: "İlçemizin şartları belli. Keşan, fındık ve balıkçılık en önemli geçim kaynağımız. Biz kaymakamlık olarak ailelere geçim kaynağı olarak başka ne tür imkanlar bulabiliriz diye düşündüğümüzde arıcılık aklımıza geldi. Arıcılığın önemli bir sektör olarak karşımızda durduğunu gördük. Bu nedenle de hem arıcılığı teşvik etmek hem de ailelere ek gelir sağlamak amacıyla bu uygulamayı başlattık. Bundan sonra da ilçe ekonomisinin kalkınması ve refah düzeyinin artması için çalışmalarımız devam edecektir."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.