Ajans, bölgeye çok önemli katkı sağlayacak

Erzurum, Erzincan ve Bayburt İlleri Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, ikinci toplantısını Erzincan'da yaptı. Erzincan Valiliği Kriz Merkezi Toplantı Salonu'nda, Erzurum Valisi Sami Bulut başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, ajansa üye 3 ilin Valilerinin yanı sıra, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları iştirak etti. Toplantıya ev sahipliği yapan Erzincan Valisi Ali Güngör, Kalkınma Ajanslarının Kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek özel kurumlar, kamu kurumları ve sivili toplum kuruluşlarının kalkınma ajansı tüzel kişiliği içerisinde bölgesel gelişmeyi sağlamak ve gelişmişlik farklarını azaltmak üzere bir araya gelmiş olmalarının önemli olduğunu söyledi.

Ajans, bölgeye çok önemli katkı sağlayacak

Ajans, bölgeye çok önemli katkı sağlayacak

Erzurum, Erzincan ve Bayburt İlleri Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, ikinci toplantısını Erzincan'da yaptı. Erzincan Valiliği Kriz Merkezi Toplantı Salonu'nda, Erzurum Valisi Sami Bulut başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, ajansa üye 3 ilin Valilerinin yanı sıra, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları iştirak etti.

Toplantıya ev sahipliği yapan Erzincan Valisi Ali Güngör, Kalkınma Ajanslarının Kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek özel kurumlar, kamu kurumları ve sivili toplum kuruluşlarının kalkınma ajansı tüzel kişiliği içerisinde bölgesel gelişmeyi sağlamak ve gelişmişlik farklarını azaltmak üzere bir araya gelmiş olmalarının önemli olduğunu söyledi.

Vali Güngör, Ajansın bölge ekonomisine katkıda bulunması için biran önce genel sekreter başta olmak üzere, uzman personelin temin edilerek faaliyete geçmesinin faydalı olacağını söyledi.

Ayda bir kere toplanılacak

Toplantıda daha sonra konuşan Erzurum, Erzincan ve Bayburt Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Erzurum Valisi Sami Bulut ise, ajansın kuruluşunun 22 Kasım 2008 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla gerçekleştiğini ve yönetim kurulunun ilk toplantısının Erzurum'da yapıldığını hatırlatarak, toplantıda yönetim kurulu başkan vekilinin belirlendiğini ve ajansın yönetim kurulunun her ay en az bir kere ajans kapsamındaki illerde toplanacağını dile getirdi.

Vali Bulut, Ajansın meclisi niteliğindeki kalkınma kurulu toplantısının, 18 Aralık 2008 Perşembe günü Erzurum'da gerçekleştirildiğini ve bu toplantıda Kalkınma Kurulu Başkanlığına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın, Başkan Vekilliğine Erzincan Genç İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Özelgül'ün, Katip Üyeliklerine ise Erzincan ve Bayburt'tan iki üyenin seçildiğini kaydederek, teşkilatlanma çalışmalarından sonra ajansın bölgede önemli ölçüde yatırımlara katkı sağlamasının beklendiğini vurguladı.

Toplantıda, ajans ismi ve ambleminin belirlenmesi, genel sekreter atanması, kalkınma ajansına hizmet binası belirlenmesi, bir sonraki yönetim kurulu toplantısının yerinin ve tarihinin belirlenmesi konuları ele alındı. Ajans ismi ve ambleminin belirlenmesi konusunda bir sonraki toplantıya kadar değişik görüşlerin alınması, genel sekreter atanmasında müracaatların alınması ve her iki konuda kararın bir sonraki toplantıda verilmesi karara bağlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.