Ağbal: "İller yaptıkları projeler kapsamında destek alacak"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Kalkınma ve cazibe merkezleri programı, 23 il için tarihi fırsatlar içeren, bu bölgenin kalkınmasına, refahının artmasına, istihdamının artmasına, göçün azalmasına vesile olacak çok önemli bir proje." dedi.

Ağbal: "İller yaptıkları projeler kapsamında destek alacak"
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Kalkınma ve cazibe merkezleri programı, 23 il için tarihi fırsatlar içeren, bu bölgenin kalkınmasına, refahının artmasına, istihdamının artmasına, göçün azalmasına vesile olacak çok önemli bir proje." dedi.

Bakan Ağbal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile geldiği Erzurum'da, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Polat Otel'de, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt paydaşlarının katılımıyla düzenlenen Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım ve İstişare Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşan Ağbal, Erzurum, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane illerini kapsayan bir kalkınma programı oluşturacaklarını belirterek, Başbakan Binali Yıldırım'ın, Diyarbakır'da bir süre önce 23 ili kapsayan yatırım, kalkınma ve cazibe merkezleri programı açıkladığını hatırlattı.

Ağbal, programın önemine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Kalkınma ve cazibe merkezleri programı, 23 il için tarihi fırsatlar içeren, bu bölgenin kalkınmasına, refahının artmasına, istihdamının artmasına, göçün azalmasına vesile olacak çok önemli bir proje. Devlet olarak bu projeyi ilan ederken ileriye dönük olarak gerçekten önemli projeleri isim isim de saydık, adını koyduk. 62 milyar liralık bir bütçe, devlet bütçesinden önümüzdeki yıllarda bu amaçla ayrılacak. Bu kapsamda 2017 yılında yaklaşık 9 milyar liralık bir kamu yatırımı cazibe programları çerçevesinde bu bölgede kullanılacak. Özellikle yatırımcıları ve işletmeleri ilgilendiren boyutu itibarıyla 2017 yılında 900 milyar liralık bir destek paketini de yine 2017 bütçesi içerisinde öngördük."

Bu proje içinde tarımsal üretimin artırılması, tarım ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla 400 milyon liralık ilave bir kaynağı da öngördüklerini anlatan Ağbal, yaklaşık 800 milyon liralık bir kaynağı da bu bölgelerin kalkınması için ihtiyaç olacak her türlü sosyal, eğitim, sağlık ve diğer altyapı işlerinde kullanılmak üzere ayırdıklarını kaydetti.

Ağbal, 2017 yılında Cazibe Merkezleri Programı'nda 11 milyar liralık bir kaynak olduğunu vurgulayarak, 23 ilin bu bütçeden yaptığı projeler çerçevesinde kaynak alacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt 'un bir cazibe merkezi haline geldiğine işaret ederek, bu 4 il için bir toplantı yaptıklarını aktardı.

Hükumetin kararları doğrultusunda bu şehirlerin kalkınması için fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydeden Akdağ, ticari hayatla, kalkınmayla, sanayiyle alakalı sivil toplum örgütleriyle görüşeceklerini belirtti.

Akdağ, cazibe merkezleri programının Türkiye, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 23 il için tarihi bir fırsat olduğuna vurgu yaparak, "Söz konusu illerimizde göç olduğunu biliyoruz, söz konusu illerimizde istihdamı oluşturmakta zorlandığımızı biliyoruz. Hükümetlerimizin 14 yılda yaptığı bütün altyapı yatırımlarına rağmen bölgelerin ekonomik kalkınması için daha mesafe katetmemiz gerekiyor. Cazibe Merkezleri Programı ile inşallah bunu yapacağız." diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.