Ağbal: "E-Defter süresi uzatıldı"

3 milyon mükellefi ilgilendiren konu hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklama yaptı.

Ağbal: "E-Defter süresi uzatıldı"
Bayburt Postası - Milyonlarca mükellefi yakından ilgilendiren konu hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan açıklama geldi. Yıllık cirosu 10 milyon lirayı bulan ve bu miktarın üzerinde olan mükellefleri ilgilendiren konu hakkında açıklama yapan Ağbal, online işlemlerde sorun yaşanması sebebi ile e–defter kayıtlarını iletemeyen mükellefler için sürecin uzatıldığını ve vatandaşların hükümlülüklerini yerine getirmeleri için sistemin işlemeye devam ettiğini söyledi.

Başvuru süresi uzatıldı

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yıllık cirosu 10 milyon lirayı bulan şirketlerin Maliye Bakanlığı’na online olarak teslim ettikleri e–defter kayıtları için verilen süre uzatıldı. 296 no’lu alt hesabın tanımlanmaması nedeni ile vatandaşların e–defter kayıtlarını yaptıramadıklarını açıklayan bakanlık, normal şartlarda 28 şubatta sona erecek başvuru sürecinin sistemde yaşanan problem yüzünden uzatıldığını açıkladı.

3 milyon mükellef

Piyasada toplamda 3 milyon kadar mükellefin bulunduğunu ve bu mükelleflerin 296 no’lu alt hesaptaki tanımlanmama problemi yüzünden sisteme giriş yapamadığını belirten bakanlık yetkilileri, 28 Şubat 2017 tarihinde sona ermesi planlanan sürecin 6 Mart 2017 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Varlık barışı düzenlemesi

Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yurt içi ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını kapsayan ve vatandaşların mal varlıklarını Türkiye’ye getirmelerini kolaylaştırmak için uygulanan Varlık Barışı Düzenlemesi tebliğinde yer alan 296 no’lu alt hesap aynı zamanda yıllık cirosu 10 milyon Türk lirasını bulan ve bu rakamın üzerinde ciro elde eden şirketler de elektronik defter yani e–defter olarak kullanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.