8 adet limon 10 TL!

Hasadına 15-20 gün kala pazarda fiyatı tavan yaptı.

8 adet limon 10 TL!
Bayburt Postası - Limonun fiyatı tavan yaptı. Pazar tezgahlarında '8 adet limon 10 TL' yazılı etiketler dikkat çekiyor. Bir ay öncesine kadar filesi bir TL’ye alınan limon, hasadına 15-20 gün kala pazarda şimdiden tanesi 1 TL'ye satılmaya başlandı.

Vatandaşlar kadar pazarcılar da bu durum karşısında şaşkın. Kasasını 40 TL’ye aldıkları limonu şimdi 120 TL’ye alabildiklerini belirten pazarcılar, fiyatın bu denli yükselmesinin satışları etkilediğini söyledi. 15-20 gün içinde limon hasadının başlamasıyla fiyatların tekrar normale dönmesini beklediklerini ifade eden esnaf, vatandaşın zorlandığını da belirtti.

Öte yandan, Arjantin’de limon ağaçlarında yaşanan sorun sebebiyle limon alan ülkelerin Türkiye’ye yönelmesinden dolayı stokların azaldığı ve bu yüzden fiyatların  etkilendiği ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.