60 kursiyer, 'gözde meslek' sahibi

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)” Beceri’10 projesi kapsamında hayata geçirilen argon kaynakçılığı kursunu bitiren kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi.

60 kursiyer, 'gözde meslek' sahibi
Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)” Beceri’10 projesi kapsamında hayata geçirilen argon kaynakçılığı kursunu bitiren 60 kursiyere sertifika töreni düzenlendi. 

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, davetliler, kursiyerler ve aileleri katıldı.



Programın açılış konuşmasını Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na hem üniversitesinin kurulu aşamasında hem de polis okuluna verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Yumak, oda faaliyetlerine de değindiği konuşmasında, TANAP Projesi kapsamında Bayburt'ta açılan argon kaynakçılığı kursunun açılmasında büyük emeği olan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'a, TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol'a ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu'na teşekkür etti. 

Yavuz: "Göç çılgınlığına son vermek zorundayız"

Programda bir konuşma yapan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ise, "Bu adım atılan meslek yüksek nitelik gerektiren fedakar bir çalışma yüksek bir eğiti ve beceri gerektiren meslek ve bugünden yarına da kolay elde edilebilen bir beceri değil. Dolayısıyla kursiyerlerimizin adım attıkları dünyanın zorluğunu öncelikli bilmeleri gerekir. Ben kursun oluşumunda verdiği desteklerden dolayı TANAP Genel Müdürü Dr. Saltuk Düzyol'a ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.   

Türkiye'nin altyapı devrimini gerçekleştirdiğini belirten Yavuz, "Bu altyapı devrimini üretim devrimiyle buluşturmak zorundayız. Anadolu'nun bütün yaşam merkezlerini bulundukları yerde istihdamı sağlayacak projelerle donatmak zorundayız. Anadolu'dan büyükşehirlere göç etme çılgınlığına son vermek zorundayız. Yerinde istihdamı önemsiyoruz. Bu projede buna ön ayak olacak bir projedir" şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu: "Dedem Korkut'un torunlarına selam olsun"

'Mert ve dürüst insanların şehri, Dedem Korkut'un torunlarına selam olsun' diyerek konuşmasına başlayan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Bugün 3 Mayıs Türkçülük Günü, ben hepinizin bu bayramınızı da kutluyorum" dedi.

"Bayburt'u Necati Alp'ten dinledim"

Konuşmasında, Bayburt'u Gümüşhane eski Milletvekili Necati Alp saysinde tanıdığını anlatan Hisarcıklıoğlu, Bayburtlu çok arkadaşı olduğunu ama birinin ayrı yeri olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Bana Bayburtlu'yu en iyi anlatan, tanıtan benim ortağım  Kamil Alp'tir. Kamil Alp'in babası da Necati Alp. Allah makamını cennet ettin. 1950 yılında Bayburt'ta Belediye Başkanlığı yapmış. Hep Bayburtluyu, Bayburt insanını hep ondan dinledim ben. Sohbetini de dinlemek çok hoşuma gider. Dürüstlük abidesi ve bir İstanbul beyefendisi. Namusuyla, dürüstlüğüyle, yemesi, içmesi, nezaketiyle müthiş bir insandır. Bana Bayburt'u tanıştıran o olmuştur. Allah makamını cennet eylesin. Daha sonra Bayburtluları da tanıdıkça hepsinin birbirine benzediğini gördüm" diye konuştu. 

"Paranın iki patronunu almışsınız"

Bayburt'un müthiş bir insan kaynağı deposu olduğunu söyleyen ve Kenan Yavuz ve Naci Ağbal'dan övgüyle bahseden Hisarcıklıoğlu, "Burada iki tane kardeşimiz, dostumuz var. İkisiyle de biz gurur duyuyoruz. Ben Kenan beyin yarısı kadar bulup Kayseri'ye götürsem başımın üstünden indirmem haberiniz olsun. Şuanda Türkiye'nin en büyük yatırımını yapıyor. 20 milyar dolar Türkiye'ye yatırım olarak kazandıran şirketin en tepesindeki insan. Kendisi de Bayburt aşığıdır. Kendisine Bayburtlu'yu hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Şimdi Kayserililer parayı sever ya paradan anlatacağım ben bu işi. İkinci para babası da Naci Ağbal hemşeriniz. Eline yılda 180 milyar dolar geçen adam haberiniz olsun. Kimin elinde bu paralar Bayburtlu'nun elinde. Size nazar filan değer, hepiniz kendi kendinize maşallah diyin. Paranın iki patronunu almışsınız, ikisi de Bayburt aşığı. Daha ne istiyorsunuz siz" diye konuştu.

Yumak'a teşekkür

Konuşmasında Türkiye'nin ekonomik verilerine de değinerek, UMEM projelerinin öneminden bahseden Hisarcıklıoğlu, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak'ın Bayburt'un sorunları ile dertlenen biri olduğunu belirterek, Bayburt'a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti.

Programda bir konuşmada Maliye eski Müsteşarı ve AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal yaptı. Ağbal, kendisine söylediği sözlerden dolayı Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek, projenin Bayburt için hayırlı olması temennisinde bulundu.  

Programda birer konuşma yapan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ve Belediye Başkanı Mete Memiş ise, projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiler. 

Program; TANAP Argon Kaynakçılığı kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarının takdimi ve plaket töreni ile son buldu.  

Öte yandan dün gece Bayburt'a gelen ve bugün Dede Korkut Türbesi, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi'ni ziyaret eden Hisarcıklıoğlu'na Bayburt Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi. Üniversitedeki törenin ardından Doğal Taş Fabrikası'nda da incelemelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, daha sonra kentten ayrıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 9 yıl önce

Sayın ticaret odası başkanı Ak-Partinin yanında görünüyor,fakat her fırsatta bireysel kavgalarını her zaman Particiliğin önünde tutuyor.Bu bireyselkavgaları gerekçe gösterrek muhalefet yapıyor, başkan senin kavgaların senin olsun, Türkiye nin geleceği, Bayburttun geleceği senin bireysel kavgalarından daha önemlidir,daha büyüktür,lütfen kafanı biraz kaldır ve büyük fotorafa bak ve gör, gün hasiplenme günüdür..benden söylemesi Saygılarımla