30 yıl üstü hizmete de 'ikramiye' çıktı

Emeklinin, 30 yıl üstü hizmetine ikramiye talebi ile ilgili mahkemeden müjde geldi.

30 yıl üstü hizmete de 'ikramiye' çıktı
Bayburt Postası - Memurluktan emekli olanların, 30 yıl üstü hizmetine ikramiye talebi ile ilgili mahkemeden müjde geldi. Anayasa Mahkemesi'nin, 30 hizmet yılından sonraki hizmet süreleri için de emekli ikramiyesi verilmesini sağlayan kararı hakkında SGK'dan "Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye yürümeyeceği" gerekçesiyle "ret" yanıtı gelmişti. SGK'nın bu yanıtına karşın Ankara 12. İdare Mahkemesi ise emeklinin lehine karar verdi.

30 yılın üstündeki 8 yıl 5 aylık hizmetinin karşılığı için ikramiye ödenmesini talep eden emekli vatandaşa, SGK'dan mahkeme kararlarının geriye yürümeyeceği belirtilerek "ret" yanıtı gelmişti. SGK'nın bu kararının iptali için Ankara 12. İdare Mahkemesi'nde açılan davada ise "davacı, Anayasa Mahkemesi kararı ile birlikte geçmişte elde edemediği bu hakkını talep etme olanağı elde etmiştir" denilerek, emeklinin lehine karar verildi.

Buna göre AYM kararından önce emekli olanlara da 30 yıl üstü için emekli ikramiyesi ödenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.