20 Bayburtlu kadına iş imkanı

Erzurum- Erzincan- Bayburt Kalkınma Ajansı, niteliksiz ve işsiz kadınları meslek sahibi yapmak ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla çocuk, yaşlı ve hasta bakımına yönelik proje geliştirdi. Kalkınma Ajansı yetkilileri, 80 kadını meslek sahibi yapmak amacıyla kolları sıvadı. Kalkınma Ajansı Proje Koordinatörü Hüseyin Erdem, kamuda, özel sektörde çalışan kadınların çocuklarına bakıcı bulmakta sıkıntı yaşadığını belirtti. Aynı sıkıntının yaşlıların bakımı ve hastaların bakımında da yaşandığına işaret eden Erdem, bu nedenlerden dolayı 18-40 yaş arasındaki en az ilkokulu mezunu olan işsiz kadınlara yönelik çocuk, yaşlı ve hasta bakıcılığı kursu açacaklarını söyledi.

20 Bayburtlu kadına iş imkanı

Proje 80 kadını meslek sahibi yapacakErzurum- Erzincan- Bayburt Kalkınma Ajansı, niteliksiz ve işsiz kadınları meslek sahibi yapmak ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla çocuk, yaşlı ve hasta bakımına yönelik proje geliştirdi. Kalkınma Ajansı yetkilileri, 80 kadını meslek sahibi yapmak amacıyla kolları sıvadı. Kalkınma Ajansı Proje Koordinatörü Hüseyin Erdem, kamuda, özel sektörde çalışan kadınların çocuklarına bakıcı bulmakta sıkıntı yaşadığını belirtti. Aynı sıkıntının yaşlıların bakımı ve hastaların bakımında da yaşandığına işaret eden Erdem, bu nedenlerden dolayı 18-40 yaş arasındaki en az ilkokulu mezunu olan işsiz kadınlara yönelik çocuk, yaşlı ve hasta bakıcılığı kursu açacaklarını söyledi.

Erdem, eğitimleri süresince kursiyer kadınlara aylık 500 TL maaş verileceğini ifade etti. Erzurum'da 40, Bayburt 20 ve Erzincan'da 20 işsiz kadının projeye dahil edileceğine dikkat çeken Proje Koordinatörü Erdem, "Bölgemizde niteliksiz işsiz kadın sayısı oldukça fazla. Ayrıca çocuk, hasta ve yaşlısına nitelikli bakıcı bulamayan kişi sayısı da oldukça kabarık. AB projeleri kapsamında 80 işsiz kadınımızı eğitip meslek sahibi edindirmek istiyoruz. Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta oluşturacağımız eğitim merkezlerinde bu kadınlarımıza konularında uzman kişiler eğitim verecek. Ayrıca bu kursiyerlere günlük 8 Euro da harçlık verilecek." diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.