12 milyon dolarlık tesis, hayvancılığı canlandıracak

Yaklaşık 300 dönümlük arazi üzerinde modern bir tesis olarak 12 Milyon dolar harcanarak kurulan Ünlüer Et Entegre Tesisi, bölge hayvancılığına yeni bir heyecan getirdi. Erzincan - Çağlayan karayolunun 4'üncü kilometresindeki tesisin açılış törenine katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yaptı. Türkiye'de son 3 yılda tarımın pozitif olarak büyüdüğünü kaydeden Eker, şunları söyledi:"Burada 100 vatandaşımız ekmek kazanacak, iş sahibi olacak. Bu bölgedeki binlerce çiftçinin alın terini, emeğinin karşılığını bulmasında yardımcı olacak. Şehirlerde yaşayan vatandaşların ihtiyaç duyduğu sağlıklı, hijyenik gıda maddeleri burada üretilecek. Erzincanlı işadamları Önder ve Hüdai Ünlüer kardeşlerin 12 milyon dolar harcayarak yaptırdıkları bilgisayarlı Ünlüer Et Entegre tesislerinin açılışını Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker yaptı. Türkiye'de birçok alanda büyüme yaşanıyor. Tarım sektörü 36 yılda ilk defa 3 yıl üst üste pozitif büyüdü. Bunun milli gelire katkısı 21.9 milyar dolar iken bugün 39 milyar dolar. Yüzde 78-79'luk bir artış oldu. Türkiye'de tarım sektöründe ithalat ihracat dengesi son 3 - 4 yıl içinde ihracatın lehine hızla büyüdü."

12 milyon dolarlık tesis, hayvancılığı canlandıracak

12 milyon dolarlık tesis, hayvancılığı canlandıracak

Yaklaşık 300 dönümlük arazi üzerinde modern bir tesis olarak 12 Milyon dolar harcanarak kurulan Ünlüer Et Entegre Tesisi, bölge hayvancılığına yeni bir heyecan getirdi. Erzincan - Çağlayan karayolunun 4'üncü kilometresindeki tesisin açılış törenine katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yaptı.

Türkiye'de son 3 yılda tarımın pozitif olarak büyüdüğünü kaydeden Eker, şunları söyledi:"Burada 100 vatandaşımız ekmek kazanacak, iş sahibi olacak. Bu bölgedeki binlerce çiftçinin alın terini, emeğinin karşılığını bulmasında yardımcı olacak. Şehirlerde yaşayan vatandaşların ihtiyaç duyduğu sağlıklı, hijyenik gıda maddeleri burada üretilecek. Erzincanlı işadamları Önder ve Hüdai Ünlüer kardeşlerin 12 milyon dolar harcayarak yaptırdıkları bilgisayarlı Ünlüer Et Entegre tesislerinin açılışını Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker yaptı. Türkiye'de birçok alanda büyüme yaşanıyor. Tarım sektörü 36 yılda ilk defa 3 yıl üst üste pozitif büyüdü. Bunun milli gelire katkısı 21.9 milyar dolar iken bugün 39 milyar dolar. Yüzde 78-79'luk bir artış oldu. Türkiye'de tarım sektöründe ithalat ihracat dengesi son 3 - 4 yıl içinde ihracatın lehine hızla büyüdü."

Yaklaşık 300 dönümlük arazi üzerinde modern bir tesis kurduklarını anlatan işadamı Önder Ünlüer, 4 bin hayvana sadece 6 kişinin bakabileceğini bildirdi. Önder Ünlüer, "12 ay tam kapasiteyle çalışacak et entegre tesisinde şimdilik 100 kişi çalışacak. Dolaylı olarak da binlerce kişiye katkı sağlayacağız. Hayvancılığın merkezi olan Doğu Anadolu'da, sektör canlanacak" dedi.

Önder Ünlüer, İstanbul'da 1984'te açtıkları bir mağaza ile iş dünyasına atıldıklarını ve kısa sürede Marmara bölgesinde 300 noktaya toptan et satışı yaptıklarını bildirdi. Önder ve Hüdai Ünlüer kardeşler olarak 2004'te memleketleri Erzincan'daki Ersan Et tesislerini satın aldıklarını anlatan Önder Ünlüer, tesiste günlük 300 büyük, 600 küçükbaş hayvan kesimi yapabileceklerini, 250 ton eti saklayabilecek 12 buzhane ve yarı açık besi ahırları bulunduğunu bildirdi.

Önder Ünlüer, Erzincan, Bayburt, Kelkit, Erzurum, Tunceli, Malatya ve Sivas'ta yetişen hayvanları, piyasa şartları üzerinden almayı garanti ettiklerini belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.