11 markamız daha tescil gördü

Türkiye’de 2014 yılında 72 bin 371 marka başvurusu tescil görürken, başvurulara karşın en az tescil işlemi gören iller Ardahan, Tunceli, Gümüşhane ve Bayburt oldu.

11 markamız daha tescil gördü
Bayburt Postası - Türkiye’de 2014 yılında 72 bin 371 marka başvurusu tescil görürken, marka başvurularında en az tescil işlemi gören iller Ardahan, Tunceli, Gümüşhane ve Bayburt oldu. Tescil işleminin en fazla yapıldığı il ise tahmin edildiği gibi İstanbul oldu.

Türk Patent Enstitüsü (TPE) marka tescil işlemlerinin aylık ve yıllık verilerini açıkladı. Türkiye’de Aralık ayında 11 bin 433 marka başvurusu yapılırken, 4 bin 256 markanın ise tescil edildi. Aralık ayında en fazla başvuru ve tescil işlemi İstanbul’da gerçekleşti.

Verilere göre Aralık ayında 4 bin 256 markanın tescil işlemi yapıldı. İstanbul 2 bin 354 marka tesciliyle ilk sırada, Ankara 257 tescil ile ikinci sırada, İzmir 229 tescil ile üçüncü sırada yer aldı. Aralık ayında Bayburt’ta ise 3 marka tescil işlemi görürken, 2014 yılının genelinde de bu rakam 11'e yükseldi.

TPE verilerine göre, tescil işleminin illere göre yıllık dağılımı şöyle oldu:


*
İlgili haber:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.