Yeni akademik yıl, uluslararası organizasyonla başladı

Bayburt Üniversitesi'nin 2014 - 2015 akademik yılı, 11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi ile başladı.

Yeni akademik yıl, uluslararası organizasyonla başladı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi, 2014 - 2015 akademik yılının açılışını, 11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi ile birlikte yaptı. Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’in ile Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük’ün de yer aldığı akademik yılının açılışı ve kongreye çok sayıda akademisyen, daire amirleri ile STK temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun yaptı. Yeni akademik yılı heyecanıyla birlikte uluslar arası bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyen Prof. Coşkun, “Bizler göreve geldiğimiz günden beri hedefleri birer birer gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Üniversitenin Bayburt’la birlikte büyümesini ilke edindiklerine değinen Prof. Coşkun, “İçinde büyüdüğümüz şehre rağmen değil onunla birlikte büyümeyi kendimize ilke edindik. Bu sebeple Bayburt Üniversitesi olarak, bu güne kadar Bayburt’un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı da sayacak her teşebbüsün içinde olduk, destek vermeye çalıştık. Bu kapsamda bilimsel ve teknolojik gelişmeyi ülkemizin kalkınması, gelişmesi, kamunun ve toplumun yararına kullanılmayası yönündeki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bulunduğu kentin değerlerine saygı duyan ve ona katkı sunmayı öncelikle görevleri arasında gören bir üniversite inşa etmenin gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek de programda bir konuşma yaptı. Türkiye’nin tüm renklerini üniversite ile birlikte görebildiklerini söyleyen Özbek, “Türkiye’nin tüm kültürünü Akdeniz’i, Güneydoğu’yu, Trakya’yı yani Türkiye’deki tüm bölgelerin bütün kültürlerini tanıyoruz. Üniversitemize gelen öğrencilerimiz bizleri bu kültürlerle buluşturuyorlar, inşallah bundan sonraki daha fazla öğrenciyle Bayburt yaşamını bu şekilde devam ettirecek. Üniversitemiz bizim için çok kıymetlidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.