Vali Ustaoğlu, yeni kampüs alanını inceledi

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi için kentte yeni inşa edilen kampüs alanındaki çalışmaları inceledi.

Vali Ustaoğlu, yeni kampüs alanını inceledi
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi için kentte yeni inşa edilen kampüs alanındaki çalışmaları inceledi. 

Vali Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile birlikte geldiği yeni kampüs alanındaki inşaat çalışmalarında ilk olarak yapımında sona gelinen 2 bin kişilik yurt binasını inceledi.

Ustaoğlu, buradaki çalışmalar hakkında Rektör Coşkun ve diğer ilgililerden bilgi aldıktan sonra yine kampüs alanı içinde yapımı devam eden spor salonu, eğitim fakültesi binası ve cami inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt Üniversitesi'nin ilin gelişimi ve geleceği adına en önemli kurumlarının başında geldiğini belirten Vali Ustaoğlu, "Bayburt Üniversitesi bizim en önemli imajımız. İlimizde bu noktada Bayburt'umuzun gelişmesine, kalkınmasına en önemli katkı sağlayacağına inandığımız üniversitemizin inşallah bundan sonraki süreçte Bayburt'umuzun marka değeri oluşmasında en önemli katkıyı üniversitemizin sağlayacağını düşünüyoruz. Onun için buradaki faaliyetleri de önemsiyoruz, yapılan çalışmaları da önemsiyoruz" dedi.

Bayburt Üniversitesi'nin öğrenci sayısını her yıl gelecek hedefleri doğrultusunda arttırdığını dile getiren Ustaoğlu, "Öğrenci sayımızın arttığı bir dönemde biran önce bizim yeni yerleşke alanımızın, üniversite kampüs alanımızın tamamlanmasını istiyoruz. Yine bu yıl üniversitemizi de tahminen bin dolayında bir öğrenci artışı olacağını bekliyoruz. Şuan kayıt süreci devam ediyor ama bizim tahminimiz en az bin civarında bir öğrenci artışımız olacak diye bekliyoruz. Bu da Bayburt için önemli. Hedefimiz 2019 yılına kadar bu kampüs alanındaki diğer fakültelerimizin inşaatlarının bitmesiyle birlikte 15 bin hedefine doğru inşallah ilerliyoruz" diye konuştu.

Ustaoğlu, yeni kampüs alanında en dikkat çeken çalışmanın mimarisi ve kullanılan malzemeler olduğunu ifade ederek, "Burada en dikkat çekici olan biz burada üniversitemizde hem Selçuklu mimarisiyle modern mimariyi sentezleyerek adeta kişilikli ve kimlikli binalar olsun istiyoruz. Yöresel mimariyi ön plana çıkartan, tarihi ve kültürel dokuyu yansıtan malzemelerde kullanarak hem Bayburt'umuzun bu noktada imajına ve vizyonuna özel katkı sağlayacak olan üniversitemizin hem modern eğitim teknikleriyle, ülkemizin hedeflerinden olan 2023 doğrultusunda emin adımlarla bizim üniversitemizde ilerleyecek" dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise Vali İsmail Ustaoğlu'nun yeni kampüs alanındaki çalışmaları yerinde incelemesinden memnuniyet duyduklarını aktararak, "Burada yapılan faaliyetleri Sayın Valimiz yerinde görmüş oldu. Yerinde görmüş olmak başka bir şey, bizim anlatmamız başka bir şey. Dolayısıyla yerinde gördüler. Beraberce binalarımızı da gezdik, altyapı çalışma alanlarını da gezdik." ifadesini kullandı.

Yeni kampüs alanının geniş bir alana yayıldığını ve bu alanda adeta yeni bir şehir kurduklarını belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Burada bir bütün olarak yeni bir şehir kuruluyor. Gerçekten yeni, modern aynı zamanda da kültürel mirasımıza da bağlı bir şehir kuruluyor burada. Bayburt'a hayırlı olur, güzel hizmetler eder inşallah bu yeni kampüs alanımız. 2019’da 15 bin öğrenci hedefine doğru gidiyoruz. Hepimize, ilimize, ülkemize inşallah hayırlı olur bu yeni kampüsümüz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.