Vali Pehlivan'dan sürpriz ziyaret

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli Öğretmen ve eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Koçanoğlu’nu evinde ziyaret etti.

Vali Pehlivan'dan sürpriz ziyaret

 Bayburt Postası - Vali Pehlivan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli Öğretmen ve eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Koçanoğlu’nu evinde ziyaret etti. Yarım asra yakın meslek yaşamının ardından emekliye ayrılan Koçanoğlu’nu Karasakal Mahallesi’nde ikamet ettiği evinde ziyaret eden Vali Pehlivan emektar öğretmene çiçek takdim edip Öğretmenler Günü’nü kutladı.


Öğretmenlik hayatına dair sohbet ettiği Koçanoğlu’ndan herhangi bir isteği olup olmadığını soran Vali Pehlivan, 1947 yılında Baksı Köyü’nde mesleğe başlayıp 36 yıl Bayburt’un köylerini dolaşarak sürdürdüğü meslek yaşamı boyunca verdiği hizmetler için Koçanoğlu’na teşekkürlerini iletti, sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulundu.

Emekli Öğretmen Halil Koçanoğlu ise ilerleyen yaşına rağmen sağlık koşulları elverse yine öğretmenlik yapmak, öğrencilerle bir arada olmak istediğini belirtti. Vali Pehlivan’ın ziyaretinin kendisini son derece memnun ettiğini aktaran Koçanoğlu, “Neredeyse 90 yaşındayım. İmkanım olsa yine öğrencilerle bir arada olmak isterim. Görev hayatım boyunca Bayburt’un bütün köylerini dolaşarak eğitimin önemini anlattım, toplumumuzu bilinçlendirmeye çalıştım. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Biz merhametli bir milletiz. Allah devletimizi ve milletimizi daha âli eylesin. O gün ile bugünün eğitim imkanları arasında çok büyük farklar var. İnşallah devletimiz daha iyi noktalara gelir, zalime fırsat vermez. Öğretmen arkadaşlarımıza tavsiyem çok çalışmaları ve iyi bir nesil yetiştirmeleridir.” dedi.

Koçanoğlu’nun hayır duasını aldıktan sonra ziyaretini sonlandıran Vali Pehlivan’a, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven, Şube Müdürü Simay Senem Daştan ve 21 Şubat Kurtuluş İlkokulu Müdürü Hanefi Koçyiğit eşlik etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umut An 6 yıl önce

Öğrencin değildim ama, emeğimin karşılığını her zaman geçikmeden ödeyen çaycı bir esnafın değerli bir müşterisi olan o zaman ki ilçe millî eğitim müdürüydün ve saygıya layık bir insandın.
Sağlıklı bir ömür dilerim.