Ustaoğlu, TEOG ve Beyin Olimpiyatları şampiyonlarını ağırladı

Vali İsmail Ustaoğlu, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ve Bayburt Beyin Olimpiyatları’nda başarı elde eden öğrencileri ağırladı.

Ustaoğlu, TEOG ve Beyin Olimpiyatları şampiyonlarını ağırladı
Bayburt Postası - Bayburt geneli 30 ortaokulda düzenlenen ve her okulun 2’şer kişilik takımlar halinde katıldığı beyin olimpiyatlarında ilk üçü oluşturan takımlarla bir araya gelen Vali İsmail Ustaoğlu öğrencilere ödüllerini verdi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende Şehit Recep Eşiyok Ortaokulu Beyin Takımı’na birincilik ödülü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Örence Ortaokulu Beyin Takımı’na ikincilik, 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu Beyin Takımı’na ise üçüncülük ödülü verildi. Üç tur halinde gerçekleştirilen yarışmanın son turunda öğrencilere TÜBİTAK tarafından hazırlanan zeka soruları yöneltildi. Birinci olan takımın bin 500 Türk Lirası (TL) para ödülü ve Uzay Kampı Türkiye gezisi ile ödüllendirildiği yarışmada ayrıca ilk altıya giren öğrencilerde Kayseri Bilim Merkezi gezisine götürülecek.

Vali İsmail Ustaoğlu, Beyin Olimpiyatları ödül töreninin ardından TEOG Sınavı’nda derece elde eden öğrencileri ağırladı. Sınavda kendilerine yöneltilen 120 sorunun hepsine doğru cevaplayarak derece elde eden öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada hem beyin olimpiyatlarında hem de TEOG’da derece elde eden öğrencileri tebrik eden Vali İsmail Ustaoğlu, her başarının bir karşılığının olması gerektiğini ifade etti. Çeşitli alanlarda başarı elde eden öğrencileri teşvik etmek adına öğrencilere verilen desteğin sürdürüleceği ifadeleriyle sözlerini sürdüren Vali İsmail Ustaoğlu, “Bizler de öğrencilerimizin heyecanını artırmak, başarılarını ödüllendirmek adına karınca kararınca ödüllerimiz olacak. Tabi evlatlarımız bunların çok daha iyisine layık.” dedi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törenle ödüllerini alan öğrenciler daha sonra Vali İsmail Ustaoğlu ile hatıra fotoğrafı çekildi. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ile Şube Müdürü Hüseyin Akdoğan ve öğretmenler de hazır bulundu. ​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 7 yıl önce

Kazanan öğrencileri, onlara emeği geçen öğretmen ve yönetici kadroyu tebrik ediyorum. Bu arada Vali Bey' in nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum.