Üniversite ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında 15 Ocak 2020 tarihinde imzalanan protokol anlaşmasına istinaden, Bayburt Üniversitesi ile Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversite ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü
Bayburt Postası - İşbirliği protokolü, Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesi rektörlük makamında Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen tarafından imzalandı.

Bayburt Üniversitesi ile Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla imzalanan protokole göre; tarafların sorumluluk alanlarındaki altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci ile çiftçi eğimi ve tarımsal yayım hizmetleri gibi konuların iş birliği içerisinde yürütülmesinin amaçlandığı belirtildi. Ayrıca, yöresel marka, coğrafi işaret veya tescil potansiyeline sahip ürünler için farkındalık oluşturacak tanıtım amaçlı ortak etkinliklerin düzenlenmesi; Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde çalışan, “doktora derecesine sahip” personelin, il müdürlüğünün öncelik verdiği alanlardaki lisansüstü tezlerde Bayburt Üniversitesinin Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde eş danışman olarak görev alması; Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin mesleki uygulamalar, staj, bitirme projelerine yönelik de işbirliği yapılması kararlaştırıldı. 

İşbirliği protokolünün hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen'e teşekkür etti. 

İşbirliği protokolü imza töreninde, Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal ile Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kürşad Yıldız da hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.