Ücretli öğretmen Timur Arslan ‘Matematik Bulvarı’ oluşturdu

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinin zeminine matematik formülleri ve şekiller çizilerek ‘matematik bulvarı’ oluşturuldu.

Ücretli öğretmen Timur Arslan ‘Matematik Bulvarı’ oluşturdu
Bayburt Postası - Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ücretli çalışan matematik öğretmeni Timur Arslan, öğrencilere matematiği sevdirmek için farklı bir yöntem uyguladı. Teneffüslerde bahçeye çıkan öğrenciler, zemine çizilen formül ve şekilleri eğlenerek tekrar etmeye başladı.

Okul Müdürü Hasan Basri Topsakal, Timur öğretmenin dersi sıkıcı olmaktan çıkarmak için bir uygulama yapmak istediğini ve kendisinden okul bahçesinde bir yer göstermesini istediğini söyledi. Topsakal, “Bir alan gösterdik, öğretmenin boş günü olmasına rağmen o gün öğrencilerle beraber ders saatleri dışında bu çalışmayı yaptı. Burada benim hoşuma giden şey; bu arkadaşımız ders başı ücret alarak çalışan bir arkadaşımız. İnsan fedakar olunca kazandığı parayı değil, öğrencilerine nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyor. Bu da güzel şeylerin ortaya çıkmasına sebep oluyor” dedi.

Matematik öğretmeni Timur Arslan ise uygulamanın çocukların dersi daha eğlenceli şekilde öğrenmesine katkı sağladığını belirterek, “Teneffüslerde çocukların bazen boş boş gezdiğini, buralarda yapacak bir şeyler aradıklarını görünce böyle bir proje aklıma geldi ve bunu müdürümüzle paylaştım. Bu uygulamayla matematiğin kolay olduğunu, ulaşılabilir olduğunu, sadece defterle kitapla değil de sahada bile matematiğin çalışılabileceğini göstermeye çalıştık. Şu anda yeni olmasına rağmen çocukların dikkatini çekiyor” ifadelerini kullandı.

Uygulama sayesinde matematiği sevdiklerini söyleyen öğrenciler de öğretmenleri Arslan ve okul müdürü Topsakal’a teşekkür etti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yfb 4 yıl önce

Düşünce güzel ama icerigi ilkokul düzeyinde olması üzücü

Avatar
Emmi 4 yıl önce

Böyle projeler artık öğretmenlerden çıkmalı okul idaresi yapmalı gün boyu boşlar nasıl olsa

Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Farklılık güzeldir tebrikler hocamıza.

Avatar
25@ERZURUM@ 4 yıl önce

AR

Avatar
Rıfat YILDIZ 4 yıl önce

Timur öğretmenimizi tebrik ediyorum. Matematiği öğrencilerin eğlencelerine de katmış oluyor öğretmenimiz bu davranışıyla.
Matematik bilimlerin evrensel ve teknik dilidir.
Gelişmemiş toplumların en önemli engellerinden biri matematiksel düşüncenin zayıf
olmasıdır. Bu düşüncedeki öğretmenlerimizin sayısının artması dileğiyle...

Avatar
Şükrü Nişancı 4 yıl önce

Timur kardeşimi ve projeye imkan tanıyan okul yönetimini kutluyorum. Bayburtta sular bendini yıkmıştır. Gerisi sökün edip gelecektir inş.

Avatar
Mustafa 4 yıl önce

Eline emeğine sağlık hocam Eğitimci olmadığım halde hayalimdeki projeyi uygulamışsın. birde size o imkan veren okul yönetimine teşekkür ederiz

Avatar
Timur ARSLAN 4 yıl önce

Lise müfredatında olmayan bi şekil mi var ki içeriğinde?
Matematik zaten ilk okul düzeyinde oluşturulur ve geliştirilerek devam eder. Üçgen ilk okuldada üçgendir lisede de. Liseye geçince üçgenin alanı mı değişiyor ki ?
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Çocukları güdüleme yolunda ufacık katkımız varsa ne mutlu bize..