“Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır”

Türk Eğitim Sen Bayburt Şubesi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul müdürü değerlendirme sonuçlarını protesto etti.

“Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır”
Bayburt Postası - Türk Eğitim Sen Bayburt Şubesi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul müdürü değerlendirme sonuçlarını protesto etti.

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenleyen Türk Eğitim Sen Bayburt Şubesi Başkanı Volkan Güneş, sert ifadelerle eleştirdiği değerlendirmelerde torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verildiğini söyledi.

Değerlendirmelerin objektif olmadığını, siyasi ve usulsüz olduğunu söyleyen Güneş, açıklamasında sert ifadelerle yüklendiği Milli Eğitim Şube müdürleri için de şunları söyledi:

“Bayburt’ta müdürlerimize puan veren şube müdürleri o koltuklara hak ederek gelmemişlerdir. Onlar şube müdürlüğü sınavına girip ilk aşamayı bile geçemeyen yani o koltukları hak etmeyen kişilerdir. Malum çevrelere yakın durarak oraya gelmişler ve diyetlerini ödemişlerdir. Yani tetikçilik görevlerini yerine getirmişlerdir. Artık o koltuklarda oturmalarına da gerek kalmamıştır.  Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür.”

Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne üzerinde ‘Adaletiniz bu mu’ yazılı siyah bir çelengin de konulduğu basın açıklamasında konuşan Güneş, şunları söyledi:

“Değerlendirmeyi yandaş bürokrasinin kumandasındaki kişiler yaptı”

“Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi, okul müdürlerinin puanları açıklandı. Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler; milli eğitim müdürleri, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeye etki eden puanlar çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı. Öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından verilen puanların toplamı 40 puan iken; milli eğitim müdürleri, milli eğitim şube müdürleri tarafından verilen puanların toplamı 60 puan idi. Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin, velinin sadece göstermelik etkisinin olacağını, asıl değerlendirmeyi büyük bir kısmının hak ederek o makamlara gelmediğini bildiğimiz siyasetin ve yandaş bürokrasinin kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük.”

“Koltukta hak eden değil; torpili olan oturacak”

“Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse  milli eğitim müdürü ve milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da- şayet yandaş ise- ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır.  15-20 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır.”

“Şube müdürleri tetikçilik görevlerini yerine getirmişlerdir”

“Bayburt’ta müdürlerimize puan veren şube müdürleri o koltuklara hak ederek gelmemişlerdir. Onlar şube müdürlüğü sınavına girip ilk aşamayı bile geçemeyen yani o koltukları hak etmeyen kişilerdir. Malum çevrelere yakın durarak oraya gelmişler ve diyetlerini ödemişlerdir. Yani tetikçilik görevlerini yerine getirmişlerdir. Artık o koltuklarda oturmalarına da gerek kalmamıştır.  Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür. Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. “Benden olmayanı yok edeceğim” düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar bir kısmı emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline gelecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir.”

“Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır”

“MEB Yasası zaten kazanılmış hakları ve sosyal statüleri yok eden bir yasadır. Bu yasanın akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği’nin de ucube olduğunu ilan etmiş, yönetmelikte yer alan hususların eğitim hayatımızda ciddi bir kaosa yol açacağını belirtmiştik. Hukuku yerle bir eden, kazanılmış hakları bir gecede insanların ellerinden alan bu yasa ve yasanın getirdikleri Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır.”

“Yandaş ordusu kuranlar  yargı önünde hesap verecektir”

“Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir.”

“Gerekçesi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır”

“Tüm okul yöneticilerimiz bilmelidir ki; gerekçesi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır. Bu noktada yapılan değerlendirmede görev süresi uzatılmayan okul müdürlerimiz, haklarını hukuk önünde aramalıdır. Yapılacak şey şudur: Görev süresi uzatılmayan okul müdürleri bu işlemin tebliği veya öğrenilmesi ile birlikte dava açma süresi olan 60 gün içinde iptal davası açabilecektir. İptal davası açma süresi içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde değerlendirme formunun istenilmesi açılacak davanın gerekçelendirilmesi için büyük önem arz etmektedir. Sendikamız da bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır. Ayrıca Türk Eğitim-Sen’in eylemlilik süreci de devam edecektir. Bugün İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde yaptığımız bu eylem dozu artarak devam edecektir. Gerekirse Türkiye’yi eylem alanına çevireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 76 bin okul yöneticisinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Milli Eğitim şube müdürlerine kına

Açıklamanın ardından üzerinde ‘Adaletiniz bu mu’ yazılı siyah bir çelengi Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne koyan Volkan Güneş, çelengin üzerine de 3 adet kına koyarak, ‘Bunları Milli Eğitim şube müdürlerine bırakıyorum. Onlar kendilerini iyi biliyor, buradan alırlar” dedi.

Görevi sona eren müdürler katılmadı

Öte yandan önceki gün belirlenen sonuçlara göre görevden alınan 26 müdürün basın toplantısına katılmaması ise dikkat çekti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tunahan 10 yıl önce

Gelemediklerine göre demekki haketmişlerdir sayın Başkan yapacak bişey yok.

Avatar
Şingahlı 10 yıl önce

Daha neler göreceğiz..............!!!

Avatar
faruk ergin 10 yıl önce

28 subat surecini aratan bu tutum ve davranislari egitimci olarak kiniyorummm

Avatar
Beşiroğlu Nafizi 10 yıl önce

Yazık..! Kirlenmişlik edilgenliğe terfii etmiş, ama haşasız-paşasız... Uzaklardayım ama O müdürlerden bir kaçını tanıyorum, zaten haketmiyorlardı... 'İyi olmuş, demem; lakin haklarında mahfuz olan düşüncelerimi kendilerince kuvvei fiile geçirdi...

Bu işi kotaranlara ise lafımız zaten yok.. Çünkü onlar zaten UŞAK... Uşakla da işimiz olmaz. Düşündürücü olan, Türk Milletinin geleceğini yetiştirenlerin karakter yapılarıdır... beni enterese eden o...

Avatar
kozaa 10 yıl önce

Bu değerlendirme şeklini hangi mucit buldu:)) Okuldan firesiz en yüksek puanı alanın barajı geçmeme durumu var.Buna değerlendirme denmez olsa olsa keyfe göre atama olur.Diğer amirlerimizi tanımadığım için birşey diyemeyeceğim ama isim vermekte bir mahsur görmüyorum..çünkü barajı geçemeyenler arasında Mustafa KAHRAMANın bunu hakettiğini düşünmüyorum.tanıyanlar bilir, Bayburtta ondan daha iyileri varsa Demirözüne geri versinler........

Avatar
ALPASLAN 10 yıl önce

Tunahan kardeş gelemediklerine göre hak etmişler çok çirkin bir yakıştırma. Objektif kriterlerle değilde insanları sadece üye oldukları sendika ve düşüncesinden dolayı değerlendirerek puan verir isek olacağı bu dur. Adalet bunun neresinde, bunlar Baybut'un evladı değilmi, rusya'dan mı geldiler. Ama biz biliyoruz bu işin akıldanesini. İktidarlar baki değildir.Bunlar yine biz yine baş başa kalacağız. Boşuna imamın arkasına geçip de Müslümanlık taslamasınlar. Zülüm ile kimse abat olmaz.

Avatar
bayburt69 10 yıl önce

Tunahan yorumuna bakarsak sen ve senin gibilerdende bu beklenir.milli egitimimizin durumu icler acisi bu ve bundan sonraki donemde de hic de iyi seyler beklemiyorum.yoneticileri usak olan okullarin ogrencileride gelecekte guce boyun egen usak yetistirirler.dertleri egitim degil egitilmektir.sopayi gosterir tarafina cekersin istedini yaptirirsin

Avatar
Cengaver 10 yıl önce

AKP nin Yeni Türkiyesi'nin ayak sesleri duyulmaya başladı. Liyakate değil yandaş, yalaka olmaya dayalı iş paylaşımı. Eh öyle ya mütaehhitler, belediyelerin müdürleri, meclis üyeleri rantı vursun eğitimcileri diğer eğitimcilerle aynı kalsın revamı:( Ortalık pislikten geçilmiyor.