TÜBİTAK heyetinden Bayburt'ta konferans

Bayburt Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Bilim Kültür Haftası ve Mezuniyet Programı kapsamında TÜBİTAK heyeti tarafından konferanslar verildi.

TÜBİTAK heyetinden Bayburt'ta konferans
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Bilim Kültür Haftası ve Mezuniyet Programı kapsamında TÜBİTAK heyeti tarafından konferanslar verildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’ndaki konferansta TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen, Yenilikçi Düşüncenin Nörobiyolojisi; TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Girişimcilik, Yenilik ve ArGe Yolunda Türkiye; TÜBİTAK ARDEB Başkanı Prof. Dr. Zafer Evis, Akademik ArGe Destekleri; TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan Özel Sektör ArGe Destekleri hakkında sunum yaptı. 

TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen, yenilikçi düşüncenin nörobiyolojisi kapsamında elektromanyetik spektrum, beyin ağ sistemleri, zihin işlevleri, dikkati yönlendiren ağ, özgün bilgi, yaratıcılık, sorgulayıcı ve yenilikçi düşünce, yaratıcılığı yüksek kişiler, yaratıcılığı olumsuz etkileyen etmenler, bilişsel işlevler, cinsiyet üstünlüğü, cinsiyet ve yaratıcı düşünce, artan bilgi ve iletişim çağı, üniversitede eleştirel ve analitik düşünme becerileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik ise TÜBİTAK heyeti olarak ilk defe Bayburt Üniversitesinde konferans verdiklerini belirterek, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un Bayburt’un geleceği için çok önemli olduğunu ve Bayburt Üniversitesinin bunun kıymetini bilmesi gerektiğini vurguladı. Çelik, Girişimcilik, Yenilik ve ArGe Yolunda Türkiye adlı sunumunda 2023 Vizyonu ve bu hedeflere ulaşabilmek için yapılabilecekler, ArGe çalışmalarının neden önemli olduğu, akademisyenler için önem arz eden girişimcilik ekosistemi, sanayi 4.0, nesnelerin interneti, TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK)’nun aldığı kararlar, insan kaynaklarının geliştirilmesi, üniversite-sanayi işbirliklerinin artırılması, Bayburt’tan iyi bir üniversite çıkması için çok iyi bir takım kurulmasının, işbirliğinin yeterli olduğu noktasında bilgi verdi. 

TÜBİTAK ARDEB Başkanı Prof. Dr. Zafer Evis ise ulusal akademik ArGe destekleri, araştırmacı bilgi sistemi, ARDEB’in 8 destek programı, Proje Performans Ödülü (PPÖ), Bayburt Üniversitesi projelerinin türlere göre dağılımı, burs limitleri, gözlemci panelist uygulaması, değerlendirme kriterleri, panel-panelist sayıları, başvuru aşamaları, en sık karşılaşılan 5 iade gerekçesi, projenin bölümleri, faydalı model başvurusu gibi konularda sunum gerçekleşti.  

TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan ise özel Sektör ArGe destekleri kapsamında sektör ayırımı olmayan 1501, 1505, 1507,1509 programları, başvuru, değerlendirme, izleme süreçleri, neden proje yazılması gerektiği, 1511 programı, 1503, 1513, 1514, 1515, 1601 ve 1602 ulusal yenilik sistemini güçlendirici destekler, 1512 girişimcilik destekleri, BiGG – Bireysel Genç Girişim Programı, yeni programlardan Santez ve teknogirişim hakkında sunum yaptı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise TÜBİTAK heyetine teşekkür ederek üniversiteden bundan sonra gelecek teklifler noktasında pozitif ayrımcılık beklediklerini söyledi. 

Konferanslara Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Yargıtay Birinci Başkanvekili Abdulkadir İlhan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.