"Soyadına güvenerek hukuksuz işler yapıyor"

Türk Eğitim-Sen Bayburt İl Temsilcisi Volkan Güneş, Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne görevlendirilen Metin Bilgin'in soyadına güvenerek hukuksuz işlere imza attığını belirterek, Bayburt Valiliği, Aydıntepe Kaymakamlığı ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cevaplandırılması için sorular yöneltti.

"Soyadına güvenerek hukuksuz işler yapıyor"
Bayburt Postası - Türk Eğitim-Sen Bayburt İl Temsilcisi Volkan Güneş, Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne görevlendirilen Metin Bilgin'in hukuksuz işlere imza attığını belirterek, Bayburt Valiliği, Aydıntepe Kaymakamlığı ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cevaplandırılması için sorular yöneltti.

Aydıntepe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne görevlendirilen öğretmenin müdürlüğe ait bir aracı ve halı dokuma tezgahlarını usulsüzce sattığını belirten Güneş, konuyla ilgili "Herhangi bir soruşturma başlatıldı mı?" diye sordu.

Güneş, Bilgin'in Aydıntepe eğitim camiasında da kutuplaşmalara yol açtığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"İlimiz 2013-2014 eğitim öğretim yılında yapılan TEOG sınavlarına göre ülke genelinde iyi bir başarı elde etmiştir. Bu başarının elde edilmesinde tüm eğitim çalışanlarının büyük bir emeği vardır. Aydıntepe ilçemiz de bu başarıyı yakaladığı ortalamayla yükseltmektedir. Bu başarının yakalanmasında orada uzun yıllar yöneticilik yapan müdürümüzün eğitim çalışanları ile olan ilişkisi, samimiyeti önemli bir yer tutmakta ve bu sayede bu ilçemizde eğitim öğretim sorunsuz, başarılı bir şekilde yürütülmekte idi."

“7 Hazirana kadar buradayım' diyerek"


"Ama son zamanlarda Aydıntepe ilçesi  Milli Eğitim Müdürü'nün değişmesiyle birlikte çeşitli duyumlar kulağımıza gelmeye başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hakkı olmamasına rağmen bir okul müdürü görevlendirilmiştir. Bu okul müdürü göreve başladığı günden bugüne kadar Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kutuplaşmalara neden olduğunu, çalışmaların düzenini bozmaya başladığını, soyadına güvenerek çeşitli hukuksuz işler yaptığını ve daha da önemlisi yine soyadına güvenerek “7 Hazirana kadar buradayım” diyerek işleri yürüttüğü duyumları almaktayız."

Araç ve halı dokuma tezgahı

 
"Göreve geldiği ilk günden bu yana yaptığı hukuksuz icraatlardan bazılarının müdürlüğün demirbaşı olan bir aracın, müdürlüğün demirbaşı olan halı dokuma tezgahlarının usulsüzce satılması olduğunu duyduk."

"Herhangi bir soruşturma-inceleme başlattılar mı?"

"Bizlere gelen usulsüzlük duyumları sadece bu kadar da değil ama bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Aydıntepe Kaymakamlığı'nın ve Bayburt Valiliği'nin de bu bilgilere ulaşmış olduğunu düşünüyoruz ve bu makamlara soruyoruz. Bu görevlendirme İlçe Milli Eğitim Müdürü için herhangi bir soruşturma-inceleme başlattılar mı? Soruşturma-inceleme yazısı yazıldıysa hangi tarihte yazıldı? Soruşturma-inceleme açıldıysa komisyon incelemeye gitti mi, gitmedi mi? Bu müdürle ilgili başka soruşturma veya inceleme var mı? Bu görevlendirme İlçe Milli Eğitim Müdürü personelinin huzurunu bozmak için onları çeşitli makamlara şikayet ediyor mu? Bizler ilgili makamlardan bu soruların cevaplarını beklemekteyiz. Cevap verilip verilmemesine göre de kanuni işlemlere başlayacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Anahtar Kelimeler:
Volkan GüneşMetin Bilgin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.