Sosyolog Öz'den "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" konferansı

Aile ve Sosyal Politikalar Bayburt İl Müdürlüğü, Aile Haftasında SODES Programı kapsamında "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" konulu bir konferans düzenledi.

Sosyolog Öz'den "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" konferansı
Bayburt Postası - Aile ve Sosyal Politikalar Bayburt İl Müdürlüğü, Aile Haftasında SODES Programı kapsamında "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" konulu bir konferans düzenledi.

Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bir Çocuk Bir Dünya” isimli SODES Projesi kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezinde "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" konulu bir konferans düzenledi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Akdeniz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, kurum amirleri, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, ailenin toplumun en küçük birimi olduğunu belirterek, "Aile muhafaza edilirse hem yaşlı, hem çocuk, hem genç, hem kadın, bu konularla ilgili sıkıntıların minimum seviyelere indirileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle ilimizdeki çalışmalarımızın ideali, zirvesi hep aile olmuştur" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan sosyolog-yazar İsmail Öz ise, Türk toplumunun kodlarında geçmişte ailenin en değerli ve en sağlam yapı olarak yerini aldığını ancak yakın geçmişte batı özentisi ile bozulmalar yaşadığını söyledi. Öz ayrıca, ailede eğitimin çocuk eğitimi ile başladığını ifade ederek, "Anne babalar, aileler ve evde çocuk yetiştirmek durumunda olan insanların kendi tarihlerinden gelen kodlarını görebilmek ve o çocuğundaki virüslerden kurtararak o fotoğrafı yerinden düzenlemek, hoş bir görüntü sunabilmek durumundadır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.