SODES’ten “Madde Bağımlılığı” eğitimleri

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hedef Sensin Farkında mısın?" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında verilen eğitimler devam ediyor.

SODES’ten “Madde Bağımlılığı” eğitimleri
Bayburt Postası - Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hedef Sensin Farkında mısın?" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında eğitim faaliyetleri sürüyor. Gençlerin kötü alışkanlıklar ve madde bağımlılığından korunmaları, mevcut madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilerek, sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmeleri, ailelerin konu ile ilgili bilinçlendirilmeleri amacıyla Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hedef Sensin Farkında mısın?" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında verilen eğitimler devam ediyor.

Bayburt Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğü Merkez Külliyesi Kız Yurdu Konferans Salonunda Psikolog Atilla Kuyruk ve Öğretim Görevlisi Mutlu Adak tarafından verilen eğitime SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, Mali İşler Sorumlusu Recai Dağ, Kız Yurdu  Müdiresi Emine Okumuş, Proje Koordinatörü Savaş Karabulut ve Bayburt Üniversitesinde eğitim gören kız öğrenciler katıldı.

Psikolog Atilla Kuyruk tarafından verilen konferansta; madde bağımlılığı ile yaşayan bireyle sosyal çevresi arasındaki mesafenin zamanla daha da fazlalaştığı, bireyin çoğu kez sosyal destekten yoksun kaldığı, özellikle kentin yoksul bölgelerinde yaşayan gençlerin sosyal dışlanma neticesinde farklı alt gruplarda (olumsuz arkadaş çevresi) toplandığı ve yeterli sosyal desteği almadıkları için sigara başta olmak üzere, bally, tiner v.b maddelerle tanıştıklarını ifade etti.

SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul ise yaptığı açıklamada; İlimizde bahse konu bilinçlendirme eğitimleri ile gençlerin gelecekleri için olumlu neticeler doğurabilmesi amacıyla şu ana kadar Gençlik Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesinde eğitim gören öğrenciler başta olmak üzere yaklaşık 2000 kişiye ulaşıldığını ve verilen eğitimlerin okullarda ve köylerde devam edeceğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.