Şimdi tatil zamanı

Cuma günü tüm Türkiye’de karne sevinci vardı. 15 Milyona yakın öğrencinin yıl boyunca sergilediği başarının göstergesi olan karneler, bir benzer coşkuyu da Bayburt’a taşıdı.  Şair Zihni İlköğretim Okulu karne törenine katılan Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Selim Ağın, Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Uçkan, Okul Müdürü Rüştü Şen ve öğretmenler, karnelerini alan öğrencilerin mutluluğuna eşlik etti. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Selim Ağın, burada yaptığı konuşmada öğrenci sayısı ve tatil aralığı hakkında bilgiler verdi:

Şimdi tatil zamanı

Vali Vekili Erkan Karahan, karne törenine katıldıCuma günü tüm Türkiye’de karne sevinci vardı. 15 Milyona yakın öğrencinin yıl boyunca sergilediği başarının göstergesi olan karneler, bir benzer coşkuyu da Bayburt’a taşıdı.  Şair Zihni İlköğretim Okulu karne törenine katılan Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Selim Ağın, Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Uçkan, Okul Müdürü Rüştü Şen ve öğretmenler, karnelerini alan öğrencilerin mutluluğuna eşlik etti. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Selim Ağın, burada yaptığı konuşmada öğrenci sayısı ve tatil aralığı hakkında bilgiler verdi:

15 Milyona yakın öğrencinin yıl boyunca sergilediği başarının göstergesi olan karneler, bir benzer coşkuyu da Bayburt’a taşıdı. "İlimizde 16 bin 271 öğrencimiz 24 Eylül tarihine, 840 öğretmenimiz ise 01 Eylül tarihine kadar tatil yapacak. Şair Zihni İlk Öğretim Okulumuzda 12 derslikte 230 öğrenci eğitim görüyor. 15 öğretmenimiz görev yaptığı okulumuzun karne töreninde beraberiz. İl genelinde derslik başına düşen 18 öğrenci ile Türkiye ortalamasının üstünde bir eğitim veriyoruz. Sınav başarısından dolayı çok mutluyuz. Bu başarı idareci, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile elde edilmiştir.”

Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan ise şunları söyledi:

İlimizde 16 bin 271 öğrencimiz 24 Eylül tarihine, 840 öğretmenimiz ise 01 Eylül tarihine kadar tatil yapacak“Bayburt ilimiz gerek derslik sayısı, öğretmen ve öğrenci sayısı oranlandığında Türkiye standartlarının üstünde bir İl konumundayız. Bu başarı çok belirgin bir şekilde sınav sonuçlarına yansımaktadır. Tüm Türkiye, yarışan öğrenciler sistemine dönüştü. Bu dönem de öğretmen ve öğrencilere çok büyük görevler düşmektedir. Diğer gelişmiş illerle olan eğitim farkını ortadan kaldırmak için hem öğrenciler hem de öğretmenlerimiz özveriyle çok çalışmalıdırlar. Herkesin hayatında unutamadığı kişilerden biri de ilkokul öğretmenleridir. Bu da manevi haz açısından öğretmenlerimize iyi bir motive sağlamalıdır. Bu açıdan bakıldığında öğretmenlik çok önemli bir meslek dalıdır. Başarı için özverili çalışmak gerekmektedir. Bu özveriyi gösteren Milli Eğitim camiasına, öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum. Karnelerine alan öğrencilerimizden başarılı olanların tatilini dolu dolu geçirmelerini, zayıfı olan öğrencilerin de tatilde daha iyi çalışmalarını ve ailelerinin de onlara destek olmalarını diliyorum."

Öğrencilere karneleri ile birlikte çikolata ikram edildi. İlköğretim ve orta öğretimdeki tüm öğrencilere, karne hediyesi olarak birer kitap hediye edildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.