Saraç: "İlk izlenimlerimiz olumlu"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, ''22. Türkiye İlahiyat Fakülteleri Dekanları Toplantısı''na katılmak için geldiği Bayburt'ta, ilçelerde incelemelerde bulundu.

Saraç: "İlk izlenimlerimiz olumlu"
Bayburt Postası - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, ''22. Türkiye İlahiyat Fakülteleri Dekanları Toplantısı''na katılmak için geldiği Bayburt'ta, ilçelerde incelemelerde bulundu.

Bayburt Üniversitesi'nin her iki ilçeye yüksek okul açılması talebi üzerine ilçeleri gezen YÖK Başkanı Saraç, her iki ilçede binalar hazır halde gördüğünü belirterek, "İlk izlenimlerimiz olumlu. İzlenimlerimizi genel kuruldaki arkadaşlara nakledeceğiz" dedi. 

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal'ın eşlik ettiği ziyaretlerde Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde yüksek okul yapılması düşünülen binaları gezen YÖK Başkanı Yekta Saraç, basın mensuplarına bir açıklamada bulundu.

Saraç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Üniversitemizin her iki ilçemizde meslek yüksek okul açılması teklifleri vardı. Bu vesileyle ilçelerimizdeki mekanları gezdik. Bayburt Üniversitemiz son senelerde gelişmekte olan üniversitelerden bir tanesi. Yeni programlarla da yeni eğitim öğretim yılında yine bu bölgede hizmetini sürdürecek. Tabi ki bu üniversitemizin bu ilçelerde de melek yüksek okulu programlarının bizzat kendi kurulması veya bu programların bu ilçelerde merkeze bağlı olarak açılması şeklinde taleplerin de değerlendirilmesi icap ediyor. Bizim için iki şey önemli. Bunların altyapı ve talep edilen hususların gerçekçi olup olmaması, yani üniversitenin önerdiği bölümlerin öğrenciler tarafından da talep ediliyor olmasıdır. O açıdan değerlendirme yapacağız ama ilk izlenimimiz her iki ilçemizin de çok sıcak bir havası, atmosferi ve iklimi var. Binaları da hazır bir halde. Diğer faktörleri değerlendireceğiz. Şimdilik böyle bir altyapısı hazır bir yer için program istediklerini tespitini yapmış olduk. Programların kendi özelliklerini de değerlendireceğiz. İzlenimlerimizi genel kuruldaki arkadaşlara nakledeceğiz. Kararlar orada alınacak ama ilk izlenimim olumlu."  

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ı Bayburt'ta ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ise, ilçelerde yüksek okul açılması yönünde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Odabaş, "İlçelerimizde meslek yüksek okullarının açılması bizim için çok önemli, daha fazla vatandaşın Bayburt'ta kalmasını sağlayacak bir unsur. Aynı zamanda buradaki gençlerimizin burada okuması için de önemli. Bayburt'ta sizi ağırlamaktan mutlu olduk" diye konuştu. 

Saraç, ilçelerdeki incelemelerin ardından Erzurum'a hareketle Bayburt'tan ayrıldı.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmed 9 yıl önce

aydıntepemize yapmış olduğunuz katkılardan dolayı büyüklerimeze tşk ederim. bir aydıntepeli olarak dik durmalıyız verilenin karşılığını sandıkdan çıkartmalıyız .vermiş oldugunuz oylar sadece türkiye için deyil dünyadaki bütün müslümanlar içinde önemli

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

öğrenci demek para demek mantığı batık bir işlemdir. kardeşim nüfusu burada başka planlamalarla tutun.

Avatar
bayburt halkı 9 yıl önce

aydıntepeye ,* türizm ve otelcilik yüksek okulu * güzel olur,tşk,ler*