Romeo ve Juliet’in Bayburt mesaisi

Okullarımız yıl sonu gösterilerine başladı. İlk büyük sürpriz ise Bayburt İlköğretim Okulu’ndan geldi. Yıl sonu gösterileri için Shakespeare'in ünlü 'Romeo ile Juliet'’ini seçen okul öğrencileri, oyunu İngilizce olarak oynamaya başlayınca Şair Zihni Kültür Merkezi’ni dolduran kalabalık önce şaşırdı, sonra da alışılagelmiş bir durummuşçasına, oyunun tadını çıkarmaya çalıştı. Dünya klasikleri arasında yerini almış bu ünlü oyunun İngilizce olarak sahnelenmesi fikri ise okulun İngilizce Öğretmeni Alev Kaplan’dan çıkmıştı. Alev Öğretmen, verdiği derslerin sonucunu görmek için, bu sahnelenmesi zor tiyatro eserini seçmişti. Yaklaşık üç ay süren egzersiz çalışmaları 'Romeo ile Juliet'te ruh bulmuş, Şair Zihni Kültür Merkezi’ne misafir olmuştu. Ne Romeo’nun aşkı, ne de Juliet’in nazı (ki nazlı değildir Juliet) solonu dolduranlar tarafından anlaşılmamıştı belki ama perde alkış tufanıyla kapanmıştı.

Romeo ve Juliet’in Bayburt mesaisi

Oyun İngilizce olarak sahnelenmeye başlayınca Şair Zihni Kültür Merkezi’ni dolduran kalabalık önce şaşırdı, sonra da alışılagelmiş bir durummuşçasına, oyunun tadını çıkarmaya çalıştıOkullarımız yıl sonu gösterilerine başladı. İlk büyük sürpriz ise Bayburt İlköğretim Okulu’ndan geldi. Yıl sonu gösterileri için Shakespeare'in ünlü 'Romeo ile Juliet'’ini seçen okul öğrencileri, oyunu İngilizce olarak oynamaya başlayınca Şair Zihni Kültür Merkezi’ni dolduran kalabalık önce şaşırdı, sonra da alışılagelmiş bir durummuşçasına, oyunun tadını çıkarmaya çalıştı. Dünya klasikleri arasında yerini almış bu ünlü oyunun İngilizce olarak sahnelenmesi fikri ise okulun İngilizce Öğretmeni Alev Kaplan’dan çıkmıştı. Alev Öğretmen, verdiği derslerin sonucunu görmek için, bu sahnelenmesi zor tiyatro eserini seçmişti. Yaklaşık üç ay süren egzersiz çalışmaları 'Romeo ile Juliet'te ruh bulmuş, Şair Zihni Kültür Merkezi’ne misafir olmuştu. Ne Romeo’nun aşkı, ne de Juliet’in nazı (ki nazlı değildir Juliet) solonu dolduranlar tarafından anlaşılmamıştı belki ama perde alkış tufanıyla kapanmıştı.

Ne Romeo’nun aşkı, ne de Juliet’in nazı solonu dolduranlar tarafından anlaşılmamıştı belki ama perde alkış tufanıyla kapanmıştı.Bayburt İlköğretim Okulu’nun düzenlediği yıl sonu gösterisi Romeo ve Juliet’ten ibaret değildi. Ardından sahneye okul korosu çıktı. Eğitim camiası, öğrenciler ve ailelerin katıldığı geceye ayrı bir renk katan koronun başında ise okulun bir diğer başarılı eğitimcisi olan, Müzik öğretmeni Yıldız Bulut vardı. Farklı yörelerden farklı türkülere uzanan okul korosu, kimi zaman okul sıralarına veda edişin hüznünü kimi zamanda tatile çıkıyor olmanın coşkusunu yaşattı.

EDİTÖRÜN NOTU: Gecenin sonunda salon boşalırken, Romeo ve Juliet’in aşkını bilenlerin bilmeyenlere anlattığı duyuldu! Kimi bu Ferhat ile Aslı dedi, kimi Leyla ile Şirin’e yordu. Lakin ahlar ve vahlar, evlere kadar sürdü…  

 

Farklı yörelerden farklı türkülere uzanan okul korosu, kimi zaman okul sıralarına veda edişin hüznünü kimi zamanda tatile çıkıyor olmanın coşkusunu yaşattı. Geceye eğitim camiası, öğrenciler ve aileler katıldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.