Rektörler Aydın’da toplandı

Aydın’da düzenlenen 224. Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) toplantısında , ülke genelindeki 184 üniversitenin rektörleri biraraya geldi. Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) evsahipliğinde yapılan toplantıda, üniversitelerin meseleleri...

Rektörler Aydın’da toplandı
Aydın’da düzenlenen 224. Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) toplantısında , ülke genelindeki 184 üniversitenin rektörleri biraraya geldi. Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) evsahipliğinde yapılan toplantıda, üniversitelerin meseleleri ele alındı.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın da katıldığı toplantıda ÜAK Başkanlığı görevini yürüten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, konuşmasında üniversitelerin önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığını belirten Birincioğlu, “Üniversiteler, bölge ve ülke sorunlarının çözümlerine katkıda bulunan araştırma merkezleridir. Bulundukları bölgede insan kaynakları, bilgi, eğitim, iş ve sosyal hizmetler konusunda önemli bir kaynak oluşturur. Sahip oldukları vizyon, misyon, teknolojik altyapı ve personeli ile bölgenin eğitim öğretim ve kültürel altyapısının gelişmesine katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınması için de itici bir konumundadır.” dedi. ADÜ’nün şehrin gözbebeği olduğunu söyleyen Vali Ayyıldız da üniversitelerin bulundukları bölgeye büyük kazanımlar sağladığını ifade etti.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.