Rektör Mollamahmutoğlu’na uluslararası onur!

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’na uluslararası onur. Üç yıldır Bayburt Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Ukrayna’nın bağımsızlığının 20. yıldönümü nedeniyle, başkent Kiev'de düzenlenecek olan ‘21. Yüzyılın Liderleri’ adlı programın bilim dalında uluslararası ödüle aday gösterilen Rektör Mollamahmutoğlu, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in Resmi Konutu’nda vereceği resepsiyona da onur konuğu olarak davet edildi.

Rektör Mollamahmutoğlu’na uluslararası onur!

2008 yılında 2'inci sıradan atandığı Bayburt Üniversitesi'ne kısa sürede ivme kazandıran Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu'nun, kariyeri de dikkat çekiyor...Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’na uluslararası onur. Üç yıldır Bayburt Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Ukrayna’nın bağımsızlığının 20. yıldönümü nedeniyle, başkent Kiev'de düzenlenecek olan ‘21. Yüzyılın Liderleri’ adlı programın bilim dalında uluslararası ödüle aday gösterilen Rektör Mollamahmutoğlu, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in Resmi Konutu’nda vereceği resepsiyona da onur konuğu olarak davet edildi.

Rektör Mollamahmutoğlu'nun bilim dalında uluslararası ödüle aday gösterildiği '21 Yüzyılın Liderleri' adlı program, 19 Ağustos 2011 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılacak.

"21. Yüzyılın Liderleri" adlı program hakkında

"XXI. Yüzyılın Liderleri" Aralık 1998'de Ukrayna akademik ve sanat çevreleri tarafından kuruldu. Ülkenin önde gelen sanayici, işadamı, eğitim, bilim ve kültür ortamı liderleri ve uluslararası sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde kurulan "XXI Yüzyılın Liderleri" adlı program, 2003 yılında ise "uluslararası" statüsü almıştır. Ukrayna’nın bağımsızlığının 20. yıldönümünü nedeniyle bu yıl 19 Ağustos’ta yapılacak olan program; iş, bilim ve kültür liderlerine ev sahipliği yapacak

Programın amacı ve hedefleri:

* Yerli üretim, bilim ve kültür, manevi canlanma, insanların refahı için uygun profesyonel koşulları yaratmak ve bu faaliyet alanlarında lider çabalarını birleştirmek.

* İş, bilim, eğitim ve kültür alanında en iyi uygulamaları desteklemek; 

* İç ve dış pazarlarda tanınmış markalar ve ticari markalar, temsilci faaliyetlerin organizasyonu, ticari işbirliği ve entegrasyon genişletilmesi yoluyla önde gelen yerli şirketleri desteklemek.

Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu kimdir?

1959 Trabzon doğumlu olan Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, 1984 yılında Gazi Üniversitesi, Müh. Mim. Fak. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmasının ardından 1985-87 yıllarında Ortadoğu Teknik üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik bilim dalında yüksek lisans çalışması yaptı.  1989 yılında yurtdışı doktora bursu kazanarak, 1993 yılında Bradford Üniversitesi (İngiltere), İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik bilim dalında doktora çalışmasını tamamladı. 1991 yılında BSC partnership ve British Council, Leeds, işbirliği çerçevesinde, The Professional Access Project çalışmalarında Türkiye temsilciliği yapan Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, 1992-93 yıllarında doktora çalışması devam ederken, Bradford Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik bilim dalında part-time  öğretim görevliliği yaptı.

Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, 1993 yılında Prof. Dr. G. S. Littlejhon ile birlikte Londra Metrosu jubilee hattı genişletme projesi kapsamında, zemin ıslah çalışmalarına danışman olarak görev yapmasının ardından, 1994 yılında Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Bilim Dalına Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 1996 yılında doçentlik, 2001 yılında da profesörlük unvanını alan Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, halen aynı bilim dalında öğretim üyeliği görevini yürütmektedir. Birçok mühendislik firmasına Geoteknik (Geoteknik etütler, zemin iyileştirme ve iksalandırma) konularında danışman olarak hizmet veren Prof Dr. Murat Mollamahmutoğlu, 15 Eylül 2008 tarihinden bu yana Bayburt Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ileri derecede İngilizce biliyor.

Kaynak: Bayburt Üniversitesi
               http://www.leaders-21.com/rada.html

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.