Rektör Coşkun'dan önemli açıklamalar

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun üniversite ile ilgili kamuoyunda yer alan iddialara dair bir yazılı açıklama yayınladı.

Rektör Coşkun'dan önemli açıklamalar
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Selçuk Coşkun, gündemle ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi.

Öğrencilerin yaz okuluyla ilgili endişelerine yönelik, “Rektörlüğümüzün alacağı yaz okulu uygulamasına yönelik karar öğrencilerimizin lehine olacak şekilde düzenlenecek” diyen Rektör Coşkun, Bâberti Külliyesi’ne inşa edilen ‘Sosyal Yaşam Merkezi’yle ilgili olarak da, “Sözü edilen binada ticari amaçlı herhangi bir birimin yapılması söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

Rektör Coşkun, şehir merkezindeki Dede Korkut Külliyesi’nde öğrenci yoğunluğunun azalacağı iddialarına da “Dede Korkut Külliyesi’ndeki öğrenci yoğunluğunda kesinlikle azalma olmayacaktır” diyerek cevap verdi.

Rektör Coşkun’un açıklamaları şu şekilde: 

"Yaz Okulu

Rektörlüğümüzün 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda yaz okulu açılmayacağı yönünde almış olduğu herhangi bir kararı veya yazılı açıklaması söz konusu değildir. Buna rağmen çeşitli ortamlarda bu yıl üniversitemizde yaz okulu açılmayacağına dair asılsız haberler yayılıyor.

Bizim bu konudaki tavrımız; YÖK’ün konuyla ilgili kararları ve üniversitemizin yaz okulu yönetmeliği çerçevesinde değerlendirme yapılarak karar verilmesi istikametindedir. Rektörlüğümüzün alacağı yaz okulu uygulamasına yönelik karar, öğrencilerimizin lehine olacak şekilde düzenlenecektir. Senatomuzun en yakın toplantısında konu değerlendirilerek alınacak karar öğrencilerimize duyurulacaktır. Rektörlük görevine geldiğim ilk yılın yazında yaz okulunu başlattım. Bunun hem öğrencilerimiz açısından hem şehrimiz açısından çok faydası var. Dolayısıyla öğrencilerimizin eğer yaz okuluyla ilgili bir talepleri olursa, biz yaz okulunu açarız. Öğrencilerimizin yukarıda ifade edilen hususlarda yayılan asılsız haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum.

Sosyal Yaşam Merkezi 

“Bâberti Külliyesi’nde Yaşam Merkezi diye bir birim yapıyoruz. Bu Yaşam Merkezini halkımız alışveriş merkezi diye algılıyor. Burası alışveriş merkezi değil, Sosyal Yaşam Merkezi. Yani özetle sağlık, kültür ve Spor Daire Başkanlığının faaliyetlerini yürüttüğü bir merkez olacaktır. Söz konusu daire başkanlığı sağlıkla, sporla ve kültürle ilgili konuları bu merkezden yönetecek ve öğrencilerin bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Burada özellikle altını çiziyorum ‘ticari amaçla kurulan bir alışveriş merkezi olmayacak.’ Ticari amaçla çalıştırılan bir mekan da olmayacaktır.
 
Dede Korkut Külliyesi’ndeki öğrenci yoğunluğu 

Üniversitemizin iki ayrı yerleşkesi bulunmaktadır. Bunlardan biri Bâberti Külliyesi, diğeri de şehir merkezinde yer alan Dede Korkut Külliyesi'dir. Söz konusu iki külliyedede üniversitemizin çalışma ve faaliyetleri devam edecektir. Dede Korkut Külliyesi ile ilgili zaman zaman ben şehirde esnaf arkadaşlarımızı gezerken “Hocam burası taşınacak mı? Burası ne olacak?” şeklinde sorular geliyor. Burası taşınmayacak, aynı şekilde devam edecektir. Biz öğrenci sayımızı 2019’da 15 bine çıkaracağız. Şehir merkezinde yer alan Dede Korkut Külliyesi’nin maksimum kapasitesi ise 5 bindir ve külliyemizde aynı şekilde eğitim öğretim faaliyetleri devam edecektir. Bu 5 bin kişinin dışındaki öğrencilerimizde yeni yerleşkemiz olan Bâberti Külliyesinde eğitimlerine devam edeceklerdir. Bununla birlikte yeni külliyemizin şehirle kopukluğunu önlemek için Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Beyin de gayretleriyle kışla alanını alarak üniversitemize tahsis ettik. Bununla şunu yapmak istedik; ‘Şehirle üniversitenin kopukluğunu ortadan kaldırarak üniversite öğrencisinin adımını attığı zaman şehre çıkmasını istedik. Dolayısıyla üniversiteyi şehirden koparacak hiçbir planın arkasında olmayız. Üniversite sürekli şehrin içerisinde olacak bunu hemşerilerime çok açık yüreklilikle söylüyorum. Bu konuda müsterih olsunlar. Şehir de üniversite öğrencilerine yönelik yatırım yapacak olursa planlarını yine aynı şekilde yapabilirler."

Coşkun ayrıca, Bayburt kamuoyunun bu tür konularda kendi açıklamalarını dikkate almasını ve yanlış haberlere itibar etmemesini istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 7 yıl önce

Baberti kampüsünün karşısındaki araziler 1/100000 Imar planı içine alınmasına rağmen belediye uygulama planını malesef yapmıyor yapılsa idi şehir üniversiteye yaklaşacak hem öğrenciler kolay hizmet alacak hem şehrimiz büyüyecek yetkililerimizin dikkatine

Avatar
raif 7 yıl önce

Bayburt Üniversitesinin gerek öğrenciye gerekse Bayburt halkına duyarlılığı her yönden takdir edilecek bir durumdur. gerçekten gündemde fısıltı gazetesi olarak kulaktan kulağa yayılan bu dedikoduların önünü Rektör hoca gereken cevabı vermiştir.açıkçası şahsım adıma ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.

Avatar
Bayburtlu 7 yıl önce

Tebrikler Hocam İşte Bu...çok teşekkürler Bayburt için çok hayırlı bir karar olur inşAllah hocam BEKLİYORUZ.

Avatar
Bayburt'lu 7 yıl önce

İnşAllah Bayburtlular da Bayburt üniversitesinde akademisyen olarak istihdam edilir, saygılar