Prof. Dr. Fazlıoğlu ile ‘İslam Felsefesi’ üzerine

Geleneksel Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Edebiyat Ödülleri ‘Bilim’ Ödülünü almak üzere Bayburt’a gelen Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, ödül töreni sonrasında bir konferans verdi.

Prof. Dr. Fazlıoğlu ile ‘İslam Felsefesi’ üzerine
Bayburt Postası - ‘Hikayeyi Yeni Baştan Yazmak: İslam Temeddününde Felsefe-Bilim Hareketinin Ma-cerası Üzerine…’ isimli konferansta konuşan Fazlıoğlu, toplumu kuran temel unsurun hikaye anlatabilmekten geçtiğinin altını çizerek, İslam Dünyasının kendi hikayesini yazma ve anlatma konusunda geride kaldığını söyledi.

İslam felsefesinin ana hatları üzerine kısa bir özetlemede bulunan Fazlıoğlu, bilim kültüründe akla gelen ilk isimlerin batı orijinli olmasından yakınarak, Türk-İslam alimlerinin bilim, düşünce ve matematik alanlarındaki katkılarından habersiz nesiller yetişmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti.

Fazlıoğlu, önerme olarak ise, kendi hikayesini oluşturabilen ve bu hikayeyi İslam felsefesi temeline oturtabilen bir sistemin kurulması gerektiğini dile getirdi. Konferans sonunda, dinleyenlerin sorularına yanıt veren Fazlıoğlu, davet için Bayburt Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a teşekkür etti.

Konferansa, Garnizon Komutanı Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
İhsan Fazlıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.