‘Özgür Yunuslar’ projesiyle üçüncülük kazandılar

Bayburt Üniversitesi İnşaat Mühendisliği böülümü öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nün organize ettiği 18. Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması’nda 3. olarak büyük bir başarıya imza attı.

‘Özgür Yunuslar’ projesiyle üçüncülük kazandılar
Bayburt Postası - Ulusal ve uluslararası üniversitelerden çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışmaya, ‘Özgür Yunuslar’ adıyla katılan ekip, 2 bin 500 liralık ödülün de sahibi oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nün, öğrenci çalışmalarını desteklemek ve geleceğin mühendislerini bir araya getirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, birçok üniversiteyi geride bırakarak üçüncülük ödülüne layık görülen proje, büyük beğeni topladı. Mühendislik Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Musa Artar danışmanlığındaki Özgür Yunuslar ekibinde yer alan Alaettin Sağdıç, Ali Sağdıç, Cihat Sarıkaya, Çağdaş Erüst ve Gökhan Yadigaroğlu isimli öğrenciler, elde ettikleri başarının kendilerini gururlandırdığını ve Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademik personeli ile Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a desteklerinden dolayı yürekten teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Projenin konsepti ve ekip isminin ortaya çıkma hikayesi ile ilgili de açıklamada bulunan öğrenciler, Türk toplumunun özgürlüğe düşkün yapısını Yunus Balığı'nın hırçın dalgalar karşısındaki ‘özgürlük sıçrayışına’ benzettiklerini ve tasarımın da bu bağlamda ortaya çıktığını belirttiler. Yunusların yaşam alanları olan denizden sıçrayarak başka bir dünyaya doğru özgürleşmesinin kendilerini çok etkilediğini vurgulayan öğrenciler, Türk toplumun da tarih boyunca zor koşullara karşı özgürlüğünden taviz vermediğinin altını çizdi. Öğrenciler, iki yaka arasındaki mesafeyi, bir Yunusun özgürlüğe sıçrayış formunda birleştirdiklerini ve köprü tasarımının bu ana atıf yaptığını söylediler.

Konuyla ilgili olarak Ekibi, danışmanları ve tüm Mühendislik Fakültesi personellerini tebrik ettiğini ifade eden Rektör Coşkun, başarıyı üreten bir kurum olma yolunda hızla ilerlediklerini ve öğrencileri başarıya giden yolda her zaman destekleyeceklerini bildirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 6 yıl önce

Öğrencileri kutluyorum. (Proje görseli nerde?)