Özel Yetenekli Çocuklardan 'Zarf' Tasarımı

Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi, posta kültürünün canlandırılmasını sağlamak için Türkiye genelindeki bilim sanat merkezleri arasında posta sanatını konu alan yarışma düzenledi.

Özel Yetenekli Çocuklardan 'Zarf' Tasarımı
Bayburt Postası - Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi, posta kültürünün canlandırılmasını sağlamak için Türkiye genelindeki bilim sanat merkezleri arasında posta sanatını konu alan yarışma düzenledi.



Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Doğan, yetenekli öğrencilerin kendi yaşadıkları şehirlerin tarihi, kültürel değerlerinin farkına varmaları düşüncesinden hareketle Türkiye genelinde özel yetenekli çocukların eğitim gördüğü bilim ve sanat merkezleri arasında "Şehirlerin Renkleri" konulu zarf tasarımı içeren posta sanatı yarışması düzenlediklerini söyledi.

Yarışmayı düzenlerken Bayburt Belediyesi ve PTT Genel Müdürlüğü ile iş birliği yaptıklarını belirten Doğan, "Yarışmadaki amacımız öğrencilerin yaşadıkları şehrin doğal güzellikleri, tarihi kültürel zenginliklerinin farkında olmaları ve bunları başkalarına kendi anlatımlarıyla aktarmalarını sağlamak" dedi.

Doğan, yine yarışmayla çağdaş sanat ortamına genç bakış açısı getirmek istediklerini de anlattı.

Görsel sanatlar alanında öğretimde bulunan gençleri özendirmek için de böyle bir projeyi hazırladıklarını kaydeden Doğan, genç sanatçıların güncel yapıtlarını sergilemelerine fırsat yaratmak, öğrencileri kendi yaşıtlarıyla ve aynı ilgi yetenek alanlarındaki öğrencilerle bir araya getirerek paylaşımda bulunmalarını da hedeflediklerini bildirdi.

Doğan, posta kültürünün canlandırılmasını sağlamak istediklerini ifade ederek, "Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye genelinde özel yetenekli çocukların eğitim gördüğü bilim ve sanat merkezleri arasında posta sanatı yarışması düzenledik" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya Türkiye genelindeki bilim ve sanat merkezlerinin büyük ilgi gösterdiğini ve yarışma için kendilerine yaklaşık 250 dolayında eserin ulaştığını dile getiren Doğan, jürinin bu eserlerden dereceye girenleri seçerken oldukça zorlandığını vurguladı.

Yarışmada çok başarılı eserler bulunduğuna dikkati çeken Doğan, "Bu eserler ilk olarak 10 Haziran Cuma günü Bayburt'ta Türk Dünyası Parkı'nda ve ardından da 13 Haziran Pazartesi günü Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü Geçici Pul Müzesi'nde sergilenecek. Uygun görülen eserler pul olarak basılacak. Ayrıca eserlerin katalog basımı gerçekleştirilerek yarışmaya katılan bütün illere birer adet kitapçık gönderilecek" diye konuştu.

Doğan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden, çeşitli illerindeki bilim sanat merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin tasarım ve çizimlerinin yer aldığı zarfların alanında uzman kişilerden oluşturulan jüri heyetince değerlendirildiğine de vurgu yaptı.

Eserlerin değerlendirilmesi sonucunda Gaziantep Bilim ve Sanat Merkezi birinci, Ordu Bilim ve Sanat Merkezi ikinci, Tokat Bilim ve Sanat Merkezi'nden eserler ise üçüncü seçildi.AA


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.