Ortaokullar arası Masal Yarışması düzenleniyor

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi ile Bayburt İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde ortaokul öğrencilerine yönelik masal yarışması düzenleniyor.

Ortaokullar arası Masal Yarışması düzenleniyor
Bayburt Postası - Mart ayında okullarda birincilerinin belirleneceği duyurulan yarışmanın finali ise 20-22 Nisan 2020 tarihinde Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’ne gerçekleşecek. Yarışmaya il genelindeki ortaokul düzeyindeki tüm okullar katılabilecek.

Ortaokul düzeyinde eğitim gören öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini sağlamak, hayal dünyalarını geliştirmek; Türk Milletinin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren öğrenciler yetiştirmek; Öğrencilerin düş gücünün gelişmesine, düşünce ufkunun açılmasına bilişsel, duyuşsal ve dil gelişimlerine katkıda bulunmak; Okul-öğrenci-veli işbirliği çerçevesinde velilerin, çocuklarıyla daha fazla ilgilenerek daha verimli zaman geçirmelerini sağlamak gibi amaçlarla düzenlenen yarışmada her finaliste kendi yazdıkları masallarını anlatmaları için 8 dakika süre verilecek. Yarışmada müzik, kostüm, dekor, slayt gösterisi kullanılabilecek.

Jüri üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak olan yarışmanın jürisinde Türkçe Öğretmeni, Edebiyat Öğretmeni, Drama Öğretmeni, Müzik ve Resim Öğretmeni yer alacak.

Birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL ödül verilecek yarışmada; finale kalan yarışmacılara hediyeler, okullara Kurum Başarı Belgesi, her yaraışmacıya ise katılım belgesi verilecek.

Öte yandan yarışma programına ait bilgiler önümüzdeki günlerde Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Web sayfasından duyurulacak. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.