Okul önleri ve 100 metre çevresine yasak

Bayburt Postası – Bayburt Valiliği’nden yapılan açıklama ile okul önlerinde bazı düzenlemeler yapıldığı ve okullara 100 metre mesafede eğitim ve öğretimi bozacak hareketler içerisinde olacaklara bazı yasaklar getirildi. Yapılan açıklamada alınan kararın, “okul önlerinde okulla ilgisi olmayan şahısların veya grupların öğrencileri rahatsız edecek hal ve hareketleriyle eğitim ve öğretimin huzur ve sükunet içerisinde yapılmasına engel olmalarının önlenmesi amacını taşımaktadır” denildi. Alınan kararda verilecek cezalara da yer verildi. İşte o ilginç kararın tam metni ve kararda yer alan yasaklar ve cezalar:  

Okul önleri ve 100 metre çevresine yasak

Okul önleri ve 100 metre çevresine yasaklar getirildi...Bayburt Postası – Bayburt Valiliği’nden yapılan açıklama ile okul önlerinde bazı düzenlemeler yapıldığı ve okullara 100 metre mesafede eğitim ve öğretimi bozacak hareketler içerisinde olacaklara bazı yasaklar getirildi. Yapılan açıklamada alınan kararın, “okul önlerinde okulla ilgisi olmayan şahısların veya grupların öğrencileri rahatsız edecek hal ve hareketleriyle eğitim ve öğretimin huzur ve sükunet içerisinde yapılmasına engel olmalarının önlenmesi amacını taşımaktadır” denildi. Alınan kararda verilecek cezalara da yer verildi. İşte o ilginç kararın tam metni ve kararda yer alan yasaklar ve cezalar: 

 


T.C.
BAYBURT VALİLİĞİ
 
BAYBURT İLİNDEKİ TÜM İLK VE ORTA DERECELİ  OKULLARIN ÇEVRELERİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN HUZUR VE SÜKUN İÇİNDE YAPILMASINA ENGEL OLANLARIN HAL VE HAREKETLERİNİN YASAKLANMASI HAKKINDAKİ  KARAR.

KARAR TARİHİ : 10/08/2009
KARAR SAYISI : 2009/01

AMAÇ
Madde 1- Bayburt İlindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların önlerinde/çevresinde okulla ilgisi olmayan şahısların veya grupların öğrencileri rahatsız edecek hal ve hareketleriyle eğitim ve öğretimin huzur ve sükunet içerisinde yapılmasına engel olmalarının önlenmesi amacını taşımaktadır.

KAPSAM
Madde 2- Bayburt İlindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların önlerinde/çevresinde okulla ilgisi olmayan şahısların veya grupların hal ve hareketleriyle öğrencileri rahatsız edecek, eğitim ve öğretimin huzur ve sükunet içerisinde yapılmasına engel olmalarının önlenmesi için yapılan bu idari düzenlemeye uymayanlara verilecek idari para cezalarının uygulanmasını kapsar.

DAYANAK
Madde 3- Bu Karar; a) Anayasanın 58.maddesi, b) 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 11/C maddesi, c) 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu, d) 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32 maddesinde “Emre Aykırı Davranış” başlığı altında ifade edilen “Kamu güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması” için aynı kanunun 4/1. Maddesinde ifade edilen “Kanunda açıkça tanımlanmayan fiillerden hangilerinin kabahat olduğuna ilişkin idarenin genel ve düzenleyici işlemler yapabileceği” hükmü, e) İçişleri Bakanlığının 2004/157 sayılı Genelgesi hükümleri uyarınca hazırlanmıştır.

GENEL ESASLAR
Madde 4- Bu kapsamda aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır.

Kişilerin veya grupların okul önlerinde veya okulun 100 metre yakın  çevresinde yaptıkları hal ve hareketlerle eğitim ve öğretimin  huzur ve sükun içinde yapılmasına engel olmaları yasaklanmıştır.

Devam etmekte olan eğitim ve öğretim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek kişilere, okul idarecileri, Öğretmenler, Okul aile birliği üyeleri veya kolluk kuvvetlerince yapılacak açık ve anlaşılır ikazlara rağmen bu kişi yada kişilerin aynı tutum ve davranışlara devam etmeleri halinde kolluk görevlilerince idari yaptırım kararı uygulanacaktır.  

CEZAİ  HÜKÜMLER
Madde 5- Bu karara uymayanlar hakkında; eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C ve 66.maddeleri uyarınca; 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32.maddesi uyarınca idari para cezası verilir.

YÜRÜRLÜK
Madde 6- Bu karar, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

YÜRÜTME
Madde 7- Bu kararı Bayburt Valiliği yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.