Okul duvarları tarihi değerlerle süslendi

Arpalı Şehit Fatih Kostik İmam Hatip Ortaokulu duvar resimleriyle dikkat çekiyor.

Okul duvarları tarihi değerlerle süslendi

 Bayburt Postası - Arpalı Şehit Fatih Kostik İmam Hatip Ortaokulu duvar resimleriyle dikkat çekiyor. Çeşitli sanat grupları tarafından desteklenen ve okul aile birliği finanasörlüğünde gerçekleşen çalışmada Bayburt'un tarihi ve turistik değerleri ile çizgi film karaketerleri duvarlara resmedildi. 

Ressam Ülkü Koçan ve ekibi tarafından 2 ayda bitirilen çalışmada 2 bin 870 metrekarelik duvar resim uygulama alanı haline geldi. Bayburt'ta bir ilk olan çalışmada 3 kattan oluşan okul binasında öğrenci yaş gruplarına göre hazırlandı. 

Yaklaşık 870 litre boya tüketimi kullanılarak resmedilen figürler için çocuk filim kahramanları yanı sıra masal kahramanları ve Bayburt'un tarihi görseliklerine yer verildi.  

Kendi alanında Bayburt'ta bir ilk olan proje Milli Egitim Bakanlığı 'Okullar Hayat Olsun' projesine de aday gösterilecek.

Koçan: "En ciddi projelerimden biri"

Projeyi hayata geçiren ressam Ülkü Koçan, "Bu proje benim sanat hayatımdaki en ciddi projelerimden birisi. Böylesi duygu yüklü bir çalışmanın içerisinde olmak bana onur veriyor" dedi.

Koçan, zaman zaman çocukların da çalışmalara katılarak büyük bir sinerji oluşturduğunu belirttiği açıklamasında, "Projenin gerçekleşemesinde emeği olan sanat gruplarına, okul aile birliğine, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ruşen 8 yıl önce

Kim dusumusse süper....

Avatar
salih caner 8 yıl önce

öncelikle böyle bir çaışma içerisinde olan herk ezi tebrik ediyorum.. harika bir olay. arpalı nın ismide ön plana çıkmış oldu böylelikle..demekki sanat böyle bir şey..bir dokunursun dünyan degişir..
sayın ülkü koçan sizileri tebrik ediyorum..çalışmalarınız bu şehrin sanatına ..kültürüne renk katıyor.. bir kez daha anladımki bu şehrin size ihtiyacı var..
Şehrin sanatına yön veren adam....

Avatar
Nazan eryilmaz 8 yıl önce

Süper...sayın koçan ve ekibine kocaman teşekkürler...Arpalı şehir fatih kostik okulunda bende okumayı isterim..şanslı çocuklar. Ülkü koçan size minnettarım...

Avatar
Rumeysa 8 yıl önce

Sayın koçan sizin çalışmalarınıza hayranım takip ediyorum gereksiz işleri takip eden basına sesleniyorum böyle muhteşem çalışmaları takip edin biarada kose sanat sokağı adacalismanizida çok beyendim Allah yardımcınız olsun sizin gibi insanı değer lendirmelerini çok isterim Bayburt bir kultur şehri olarak biliniyor amma kültürünü çok önde göremiyorum kolay gelsin size sayın ülkü bey

Avatar
yorumcu 8 yıl önce

lütfen toki şaair celali okulundaki çalışmalarada bi göz atın isterseniz

Avatar
Fatih 8 yıl önce

Şair celali okulunda ne olduğunu bilmiyoruz ama.. Oraya da bir göz atarız
Bende bu ekip içinde yer alan birisi olarak bu çalışmanın diğer okullara da ornek olacağına inancım sonsuz..

Avatar
Burak 8 yıl önce

Bizim okul

Avatar
yorumcu 8 yıl önce

ütfen toki şaair celali okulundaki çalışmalarada bi göz atın isterseniz
yorum sahibi senin kim oldugunu biliyoruz...
...yine işini gücünü bırakıp milleti takip etmeye utanmıyormusun..gidip gördük..nolmuş..aynı hatayı hastane içinde yaptın ...
sen git bankada paraları saymakla ugraş...sanat kim...sen kim... kalitebu kalite...
kabul et...gururunu yen...sana tavsiyem böyle çocukca işleri bırak..