"Öğretmenlik sadece sınıfla kısıtlı bir alan değil"

Bayburt'a 47 kilometre uzaklıktaki Beşpınar köyünde fen bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Emre Özel, yaz tatilinde dahi hayata geçirdiği farklı projelerle öğrencilerinin sadece derslerde değil, okul dışında da eğitim ve gelişimine destek oluyor.

"Öğretmenlik sadece sınıfla kısıtlı bir alan değil"

Bayburt Postası - Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünde fen bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Emre Özel, hayata geçirdiği farklı projelerle öğrencilerinin sadece eğitimine değil gelişimine de destek oluyor.

Ankara'da doğup büyüyen ve Gazi Üniversitesi Fen Bilgisi Bölümünden mezun olan Özel, 7 yıl önce Bayburt merkeze 47 kilometre uzaklıktaki Beşpınar köyünde, taşımalı eğitim veren Şehit Gürcan Yavuz İmam Hatip Ortaokuluna atandı.

Özel, hayatı boyunca hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğini ilk defa yapacağı Beşpınar'da, öğrencilerinin yalnızca okuldaki eğitimleriyle yetinmeyip onlarla samimi dostluklar kurdu.

Kendini adeta öğrencilerine adayan Özel, köy şartlarının getirdiği çeşitli zorlukları bahane olarak görmeyip öğrencilerinin "yaparak ve dokunarak" öğrenebilmesi için tasarımını ve düzenlemesini kendisinin yaptığı "galaksi tavan" sisteminin yer aldığı sıra dışı sınıf oluşturdu.

Özel, öğrencilerinin, alışılmışın dışında farklı bir sınıf ortamında daha iyi eğitim aldıklarını ve memnuniyetlerini dile getirmeleri üzerine yine onların kitap okuma alışkanlığına katkı sunacak "Kıraat Kafe" projesini başlattı.

Yaz tatilinde memleketi Ankara'ya gitmek yerine köyde kalmayı tercih eden ve köy evlerinin dış cephelerini çeşitli renklerde boyayan Özel, bu projesiyle de Beşpınar köyü sakinlerinin takdirini kazandı. Özel, kendi branşı olan fen bilgisi dersini öğrencilerine daha da sevdirmek adına aynı dönemde oluşturduğu uygulama bahçesinde domates, biber, salatalık, kavun, karpuz gibi çeşitli meyve ve sebzelerin bakımını da öğrencileriyle yaptı.

Emre Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir öğretmenin sürekli halkın içinde ve çevresine duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Öğretmen sadece dersine girip çıktığında, dersinde ondan beklenen performansı sergilediğinde memur oluyor ama halkın sorunlarına eğildiğinde, onlarla birlikte, onların problemlerini çözme adına çalışmalar yaptığında öğretmenlik kavramının tam manasıyla içini doldurmuş oluyor." ifadesini kullandı.

Çalışmalarını bu amaçla gerçekleştirdiğini dile getiren Özel, "Öğretmenlik sadece sınıfta derse girerek derste yapılanlarla kısıtlı bir alan değil. Tüm halka, tüm halkın ihtiyaçlarına cevap vermek adına bir duruştur." dedi.

Özel, öğretmenin, görev yaptığı yer bir köy olsa dahi öğrencilerinin dünyaya açılan penceresi olması gerektiğini vurgulayarak, "Biz de naçizane bunu yapmaya çalışıyoruz. Şu anda Türkiye'nin hemen hemen dört bir tarafında en iyi üniversitelerde okuyan öğrencilerimiz var, bu da bize gurur veriyor. İnşallah Tüm öğrencilerimize vatanına, memleketine, ülkesine iyi işler yapmak, ismini tarihe yazacak işler yapmak nasip olur." diye konuştu.

"Bilim Otobüsü" Projesi

Şu ana kadar kendi görev yaptığı köy okulundaki öğrenciler için çalışmalar yaptığını anlatan Özel, önümüzdeki günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği "Bilim Otobüsü Projesi"ni uygulamaya geçireceklerini ve bu çalışmanın Bayburt başta olmak üzere tüm Türkiye'yi kapsadığını kaydetti.

Özel, tasarımını kendisinin yaptığı ve yaklaşık 400 bin lira maliyetle hayata geçirilecek Bilim Otobüsü'nün ihalesinin tamamlandığını, otobüsün Ankara'da döşemesinin yapıldığını ifade ederek, otobüste 80 civarında deney seti bulunduğunu söyledi.

Bilim Otobüsü'nün, çocukları astronomiden fiziğe, kimyadan biyolojiye, tarihe tüm alanlara yakınlaştıracağını, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlayacağını vurgulayarak, "Bir ana sınıfı öğrencisinin de bir akademisyenin de içinde sıkılmadan vakit geçirebileceği, öğrenebileceği bir proje. Bu projeyle mobil hizmet vereceğiz. Yani bir köyde bir öğrenci de olsa onun ayağına gidecek bir proje. İçine giren hiçbir çocuk orada sıkılmayacak, hem yaparak, yaşayarak, dokunarak öğrenecek hem de bugün sadece belirli illerimizde sunulan bu hizmet köylerine kadar getirilecek." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALATTİN 6 yıl önce

Sen ne güzel öğretmensin. Cumhurbaşkanı EMRE'tsin heryere senden atasınlar emi

Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce

Sana helal olsun.