Öğrenci avı başladı!

Bayburt Postası - Gayrimenkul sektöründe kiralama sezonu başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi her yıl Haziran ayında başlayan kiralama sezonu, Ağustos ve Eylül ayı birlikte Bayburt’ta da kendini gösterdi. Geçmiş yıllara göre kiralık ev turlarının daha fazla yaşandığı kentteki bu hareketliliği son yıllarda etkileyen faktör ise daha çok üniversite öğrencileri oldu.

Öğrenci avı başladı!

Öğrenciler için yeni bir sınav başladı...Bayburt Postası - Gayrimenkul sektöründe kiralama sezonu başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi her yıl Haziran ayında başlayan kiralama sezonu, Ağustos ve Eylül ayı birlikte Bayburt’ta da kendini gösterdi. Geçmiş yıllara göre kiralık ev turlarının daha fazla yaşandığı kentteki bu hareketliliği son yıllarda etkileyen faktör ise daha çok üniversite öğrencileri oldu.

Bayburt Üniversitesi’ni tercih eden öğrenci sayısının sürekli artış gösterdiği Bayburt’ta, her yıl olduğu gibi bu yıl da emlak hareketliliği ile birlikte barınma sorunu yaşanıyor.

Zorlu üniversite sınavı sonrasında, ÖSYM tarafından yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte kente gelen çok sayıda genç için ayrı bir sınavın başladığı Bayburt'ta, öğrenciler ve aileleri, kiralık ev turlarını sürdürüyor.

Barınma sorunu nasıl çözülüyor?

Nüfusu sürekli artış gösteren ve her yıl benzer problemler yaşayan gençlerin barınma sorunlarına ev sahipleri çözüm buluyor! Kentte yurtların yetersiz, apart otellerin ise az olması bazı uyanık ev sahiplerini yine harekete geçirdi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşadıkları sorunlar nedeniyle bazı ev sahipleri öğrencilere ev vermeme kararı alırken, bazı ev sahipleri ise bu durumu fırsat bilip evleri yüksek fiyattan kiraya vermeye çalışıyor.

Yetkililer sessiz!

Kiraların yüksek olduğu merkezde üniversite yakınlarında ev tutmak isteyen öğrenciler, hem kiralık ev bulamamaktan, hem de yüksek kira bedellerinden yakınıyor.

Özellikle yeni kurulan üniversitelerin bulunduğu kentlerde olduğu gibi Bayburt’ta da aynı sorunlarla karşılaşan öğrenciler ve aileleri, barınma sorunuyla birlikte yüksek kira bedellerine karşı tepkili.

Son yıllarda artan öğrenci sayısıyla birlikte yükseliş gösteren kira bedelleri, Bayburt Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin alt ve orta gelir düzeydeki ailelerini zor durumda bırakırken, maddi durumu iyi olanlar ise daha çok barınma sorunu ile yaşadıklarını belirtiyor. Her yıl yaşanan aynı sorunlar ile ilgili yetkililerin aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu belirten öğrenci aileleri, barınma sorununa karşı sivil toplum kuruluşları tarafından herhangi bir adım atılmadığını da dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.