“Milli Eğitim Müdürlüğü yandaşlığa devam ediyor”

Türkiye Kamu-Sen Bayburt İl Temsilcisi Volkan Güneş, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan şube müdürleri görevlendirmeleri hakkında bir yazılı açıklama yayınladı.

“Milli Eğitim Müdürlüğü yandaşlığa devam ediyor”
Bayburt Postası - Türkiye Kamu-Sen Bayburt İl Temsilcisi Volkan Güneş, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan şube müdürleri görevlendirmeleri hakkında bir yazılı açıklama yayınladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni şube müdürlüğü atamalarını kimseye duyurmadan el atından yaptığını ifade eden Güneş, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nden hak eden arkadaşlar varken sınav kazanamayan kişilerden şube müdürü seçilmesinin açıklamasını bekliyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ı da hedef alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayın basın mensupları; geçenlerde yaptığımız eylemde Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haksızlık yaptığını, haksızlıklara kol kanat gerdiğini söylemiştik. Ama görüyoruz ki Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü hiç bir şey olmamış gibi haksızlığa, yandaşlığa devam ediyor. Yönetici değerlendirmelerinde haksızlık, yolsuzluk, yandaşlık yapan Milli Eğitim Müdürlüğü aynı işlere devam etmektedir.”

“Sınav kazanamayan kişilerden şube müdürü”   

“Bayburt’ta daha önce yapılmış olduğu gibi yine şube müdürü görevlendirmeleri yapılmıştır. Bu görevlendirmelerde daha öncekiler gibi kimseye duyurulmadan el altından yapılmıştır. Bu yapılan görevlendirmelerde aranan şartları bizler bilmekle beraber sayın müdürün bunu kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Çünkü ilimizde şube müdürlüğü sınavını kazanan arkadaşlarımız olduğunu bilmekteyiz. Hak eden arkadaşlar varken sınav kazanamayan kişilerden şube müdürü seçilmesinin açıklamasını bekliyoruz. Bu arada görevlerinden ayrılan görevlendirme şube müdürlerine de teşekkür ediyoruz. Yaptığımız basın açıklamasında “Tetikçilik görevlerinizi yaptınız, artık o koltuklardan ayrılabilirsiniz” demiştik sözümüzü tutmuşlar. Ayrıca yeni görevlendirilen görevlendirme şube müdürlerine de şu tavsiyelerde bulunuyoruz. Önümüzde yöneticilerle ilgili bir mülakat dönemi var. Bu dönemde komisyon üyesi olurlar ise adaletten ayrılmamalılar. Önceki değerlendirme sürecindeki görevlendirme şube müdürlerinin durumuna düşmeyip kimsenin tetikçisi olmamalılar.”

“İşler yandaşseverlikle yürüyor”

“Birkaç sözümüzde Milli Eğitim Müdürüne; bizler vatansever, yardımsever, hayırsever gibi kelimeleri biliyorduk. Ama sayın Milli Eğitim Müdürü sayesinde bu kelimelere birde “yandaşsever” kelimesi eklendi. Sayın müdürün işi ehline verme gibi bir sorunu olmadığını, sadece yandaşseverlikle işleri yürütmeye çalıştığını görmekteyiz. Sayın müdürün dini hassasiyetlerini de göz önüne alırsak onun için üzülmekteyiz. Çünkü Kur’an-ı Kerimde mealen buyuruluyor ki: “Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder. (Nisa 58)”

“Başarının, çabanın, emeğin önemi kalmamıştır”

“Son olarak şunları söylemek istiyorum, ülkemizde adalet insan ismi olarak varlığını sürdürmektedir. Bir makama gelmek için liyakatin, başarının, çabanın, emeğin, öz verinin hiçbir önemi kalmamıştır. Hakkın yanında durmak yerine malum çevrelerin yanında durmak yeterli olmuştur. Türkiye Kamu-Sen olarak dünde,  bugünde hakkın ve haklının yanında olduk. Yarınlarda da hakkın ve haklının yanında olacağız. Ayrıca bütün bu süreci takip edip gereken durumlarda müdahil olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sendikalı 10 yıl önce

Volkan hocamı takdir ediyorum da benim anlamadığım görevden alınanlar neden seslerini çıkarmıyorlar yoksa sesimizi aman çıkarmayalım belki iyi halden tekrar görev verirler diyemi düşünüyorlar.eğitim birsenli olarak bu durumdan utanıyorum gerçekten huzur ortamı bozuldu o malum başkanımız o kadar ah almışken müslüman görünme çabasına girmesin lütfen...........

Avatar
bayburtlu 10 yıl önce

Evet yeni atamalar tam da Bayburt meb e yakışacak şekilde! Bir de kul hakkından bahsedersiniz ya... haram zıkkım olsun

Avatar
adsız 10 yıl önce

sayın il milli eğitim müdürü halk eğitim merkezi boş kalacak diyor. seçilen müdürlere müdür yardımcılığı için söz vermeyin diyor. bunun adı hukuksuzluktur. ama kimse sesini çıkaramıyor. ne işlere kaldık. ve yapılanlar hala savunuluyor. tabi ispiyoncuları söylemeye gerek yok.

Avatar
Turk Egitim Sen 10 yıl önce

Milli Egitim camiasi yandaslarin yalakalarin yeri olmamalidir...

Avatar
idareci 10 yıl önce

Sayin Mikail YILDIRIM`i takdir ediyorum dik durdu ve yandaslara boyun egmedi...

Avatar
TES 10 yıl önce

hırsızlık hangi dinde mübah... bunların insanların emeğini çalıyorlar.. insanların gayretlerini sıfırlıyorlar...

Avatar
ÖĞRETMEN 10 yıl önce

bu memlekete bunlar layık.şube müdürlüğü sınavından 28 puan alan sınavsız değerlendirmeden 98,5 puan alıyor,okul müdürlüğünde başarısız görünen bazı müdürler Bayburt ta ilçe milli eğitim müdürü oluyor.Hiç bir doğrunun önemi yok olan çocuklarımıza oluyor...