Milli Eğitim açıkladı: "FEM Dershanesi neden kapatıldı?"

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Özel Nil Fırat Eğitim Merkezi (Fem Dershanesi)"ne verilen geçici kapatma kararının kanunlara aykırı bir yanının olmadığını ve roleve planlarındaki yanlışlardan dolayı kapatma cezasının verildiğini açıkladı.

Milli Eğitim açıkladı: "FEM Dershanesi neden kapatıldı?"
Bayburt Postası - Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Özel Nil Fırat Eğitim Merkezi (Fem Dershanesi)"ne verilen geçici kapatma kararının kanunlara aykırı bir yanının olmadığını ve roleve planlarındaki yanlışlardan dolayı kapatma cezasının verildiğini açıkladı.

Dershanenin mühürlenmesinin ardından konuyla ilgili basında yer alan açıklamalara cevap niteliği taşıyan açıklamada, Özel Nil Fırat Eğitim Merkezi yetkililerinin devlet okullarını küçümseyen bir tavır takındıklarını ifade ederek, FATİH Projesi kapsamında yapılan hizmetlerin görmezden gelindiğini savunuldu.



Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"10/06/2015 tarihinden itibaren yerel ve ulusal medyada yer alan "Özel Nil Fırat Eğitim Merkezi (Fem Dershanesi)" nin geçici kapatma kararının uygulanmasıyla birlikte yayımlanan haberlerle ilgili, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının 23/04/2015 tarih ve 9030/21,22,9 sayılı inceleme/soruşturma raporuna istinaden Bayburt Özel Nil Fırat Eğitim Merkezi(FEM) dershane yetkililerince kurumun roleve planlarında dershane olarak görülen 4. Katın pansiyon olarak kullanılması, 5. Katın (çatı) teras olarak görülen alanların ise kapatılıp oda ve bölümlere dönüştürülmesine göz yumulduğundan dolayı 5580 sayılı Özel Öğretim Kanununun 7. Maddesi ile Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 9. Maddesi uyarınca “3 ay geçici olarak kapatma” cezası verilmiştir.

Özel öğretim kurumları yönetmeliğinin 9. Maddesinin 4. Fıkrası “Geçici kapatma cezaları okullarda ders yılı bitiminde, diğer kurumlarda ise verildiği ayı izleyen ayın 1. İş gününden itibaren uygulanır “ denilmektedir. Öğrencilerin ve öğrenci velilerinin mağdur olmamaları için 13/06/2015 tarihinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) nedeniyle geçici kapatma cezasının valiliğimizden alınan 04/05/2015 tarih ve 4594410 sayılı onay ile uygulama tarihi 10/06/2015 tarihine ertelenmiştir. Adı geçen dershaneye geçici olarak verilen kapatma cezasının uygulanacağı 36 gün önceden bildirilmiştir. Dolayısıyla tüm dershanelerde mayıs ayı sonu itibariyle dersler tamamlanmış olup pedagojik açıdan ders çalışmanın uygun olmayacağı bir dönem olan sınavlara 3 gün kala geçici kapatma cezası uygulanmıştır.

Devlet okullarını küçümseyen ve teknolojik imkânların sadece kendi kurumlarında olduğunu söyleyenler “FATİH projesi” kapsamında eğitim teknolojilerini tüm öğrencilerimizin ayağına götürmek üzere 330 etkileşimli tahtayı sınıflarımıza yerleştirildiğini görmemişlerdir.

Yukarıda belirtildiği üzere Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci ve velilerinin mağdur olmaması için azami derecede hassasiyet gösterilmesine rağmen maksatlı açıklamalar yaparak halkımızı yanıltmaya çalışanlar hukuk çerçevesi dışına çıkarak haksız kazanç elde etmeye çalışanları görmezden gelmekte ve art niyetlerini açıkça ortaya koymaktadırlar.

Yapılan işlemlerde kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak hiçbir işlemin gerçekleştirilmediği; bu tür açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.