Meslek Yüksek Okulu, eğitime 6 altın öğütle başladı

Tıpkı Eğitim Fakültesi gibi, Bayburt Meslek Yüksek Okulu’da, 2009 - 2010 eğitim ve öğretim yılına törenle başladı. Törende açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gavgalı, öğrencilere eğitimleri boyunca kullanmalarını tavsiye ederek 6 anahtar sundu. Bu 6 anahtar öğüt arasında, zamana özel vurgu yapan Gavgalı, “Aklınızın akrebi ile yüreğinizin yelkovanını dengeleyin, o içinizdeki saati bir kez daha ayarlayın. Bu bağlamda her eğitim kurumu bir Saatleri Ayarlama Enstitüsüdür (*)” dedi.

Meslek Yüksek Okulu, eğitime 6 altın öğütle başladı

Meslek Yüksek Okulu, eğitime 6 altın öğütle başladıTıpkı Eğitim Fakültesi gibi, Bayburt Meslek Yüksek Okulu’da, 2009 - 2010 eğitim ve öğretim yılına törenle başladı. Törende açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gavgalı, öğrencilere eğitimleri boyunca kullanmalarını tavsiye ederek 6 anahtar sundu. Bu 6 anahtar öğüt arasında, zamana özel vurgu yapan Gavgalı, “Aklınızın akrebi ile yüreğinizin yelkovanını dengeleyin, o içinizdeki saati bir kez daha ayarlayın. Bu bağlamda her eğitim kurumu bir Saatleri Ayarlama Enstitüsüdür (*)” dedi.

 

Gavgalı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bayburt Meslek Yüksek Okulu olarak, her şeyin nitelikli insanla başladığına inanıyoruz. Nitelikli insan gücünün, her alanda kaliteyi getireceğini biliyoruz. Bu nedenle eğitim kalitesini daha da iyiye götürmek, hedeflerimiz arasındadır.

Ne aradığınızı bilmezseniz, ne bulduğunuzu anlayamazsınız. Çıtanız yüksek olsun ve kendinize her zaman yüksek hedefler koyun. Size yeni eğitim ve öğretim yılı için altı anahtar sunuyorum;

Doç. Dr. Mehmet Gavgalı1) Her şey insanla ve insanda başlar. Bu yüzden kendinizi tanıyın. Kendinize ve gücünüze güvenin ve hedeflerinizde kararlı olun.

2) İnsan yaşamı doğumdan ölüme kadar, baştan sona değişimlerle doludur. Değişim kaçınılmaz, ürkütücü, bir o kadar da heyecan vericidir. Gelişim ise tamamen sizin elinizdedir. Kısaca değişim ve gelişime açık olunuz.

3) Duygu, düşünce ve davranışlarınızda olumlu olmaya karar verin. Aklınızın akrebi ile yüreğinizin yelkovanını dengeleyin, o içinizdeki saati bir kez daha ayarlayın. Bu bağlamda her eğitim kurumu bir ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsüdür’.

4) İletişim ve etkileşime açık olun. Güleryüz ve sevgiyle söylenen bir sözün gücü hiçbir güçle ölçülemez. Denize atılan bir taş gibi halka halka etkisini uzaklara taşır. Olumlu bir insan etkili bir iletişim demektir. Olumlu bin insan, onbin insan, milyonlarca olumlu insan ve huzur içinde bir dünya demektir.

5) Yer yüzündeki her şey fanidir. Sizler ancak, arkanızda izler bırakarak varlığınızı idame ettirebilirsiniz.
6) Geleceğinizi tahmin edemiyorsanız, o zaman geleceğinizi planlayın. Plansız yola çıkarak zamanın çarkında öğütülmeyiniz. Unutmayın, nereye gideceğinizi rüzgarın yönü değil, sizin yelkeni nasıl kullandığınız belirler.

Bayburt Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gavgalı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından, ilk derse geçildi. Bayburt Meslek Yüksek Okulu’ndaki ilk dersin konusu, “Bilgi toplumunda çevre sorunlarına yaklaşımımız” oldu.

(*) Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın romanlarından biridir. (1962 - Dergâh Yayınları) Şiirlerinde sembolist bir dil kullanan Ahmet Hamdi Tanpınar romanlarında ise gerçekçi ve sosyal sorunlara eğilen bir tarzı tercih etmiştir.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü Türk insanının doğu ve batı arasında bocalamasını irdeleyen bir başucu romanıdır. Saatleri Ayarlama Enstitüsü, içeriğini ve konusunu romanın karakterlerinden Nuri Efendi (Saat Ustası), Mübarek (Ayaklı ve yaşlı bir İngiliz yapımı duvar saati) ve saat-zaman-insan ilişkilerinden almaktadır. Anlatım, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın kendine has simgeci anlatımıyla birleşip, zaman zaman gelişen olaylarla birlikte başkalaşmaktadır. İnsanların popülerliğe ve paraya verdiği önemin, insanların nasıl bir anda yüz değiştirebileceğinin altı çizilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.