LYS’de en çok edebiyat zorladı

Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) tamamlandı. Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 751 bin 454 aday katıldı.

LYS’de en çok edebiyat zorladı
Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) tamamlandı.

Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 751 bin 454 aday katıldı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer aldı. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru sorulurken, 85 dakika süre verildi. Bursa’da da öğrenciler içeride ter dökerken yakınları ise okul dışında heyecan yaşadı. Okul dışında çocuklarına okudukları dualarla destek veren aileler, büyük heyecan yaşadı. Sınavdan çıkan çocuklarını kucaklayan aileler, kendilerinin de büyük heyecan yaşadığını söyledi.

Bursa Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan sınavdan çıkan Hilal Aktaş, edebiyat sorularında zorlandığını belirterek, “Sınavım güzel geçti, çok da zor değildi sorular. Ancak daha çok edebiyatta biraz zorlandım.” dedi. Annesi Dilek Aktaş ise kızı Hilal’den daha çok heyecanlandığını belirterek, sınav sonuna kadar okul kapısında beklediğini söyledi.

Sınavdan çıkan Barbaros Aksın önceki sınavların aksine bu sınavın daha kolay olduğunu ancak edebiyatta zorlandığını belirtti. Tolga Ilgar, edebiyat sorularında daha çok zorlandığını belirterek, 5 tane boş bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Kübra Sinemacı, coğrafya sorularında daha çok zorlandığını anlatarak, “Sınavım güzel geçti, birkaç tane zorlandığım soru oldu onları da boş bıraktım. Coğrafyadan daha çok zorlandım. Edebiyat bana daha kolay geldi, çünkü geçen seneki soruları da çözmüştüm geçen seneye göre daha kolay geldi bana.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Fatma Demirkaya da sınavın normal denemeleri gibi geçtiğini ifade ederek, diğer öğrencilerin aksine coğrafya sorularında zorlandığını söyledi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.