Kitap kampanyasına Bayburt Grup'tan destek

Bayburt'a spor ve eğitim başta olmak üzere bir çok alanda destek olan Bayburt Grup A.Ş. Bayburt Anadolu Lisesi Kütüphanesi'ne kitap bağışında bulundu.

Kitap kampanyasına Bayburt Grup'tan destek
Bayburt Postası - Bayburt'a spor ve eğitim başta olmak üzere bir çok konuda destek olan Bayburt Grup A.Ş. Bayburt Anadolu Lisesi Kütüphanesi'ne kitap bağışında bulundu. Bayburt Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Semih Hacımüftüoğlu öncülüğünde başlatılan 'Kütüphanemiz Şenleniyor' adlı kampanyaya Bayburt Grup A.Ş. tarafından 602 adet kitap desteği geldi.

Bayburt Grup A.Ş. Bayburt Koordinatörü Hikmet Şentürk'ün katılımıyla okul binasında gerçekleşen kitap teslim törenine Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Uluca, Bayburt Anadolu Lisesi Müdürü Hayri Kocabey, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Teknik Direktörü Bahattin Güne, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Kitap teslim törenin bir konuşma yapan Bayburt Anadolu Lisesi Müdürü Hayri Kocabey, şunları söyledi:

“Okulumuzun başlatmış olduğu “Kütüphanemiz Şenleniyor” kampanyası kapsamında Bayburt Grup’un kütüphanemize bağışta bulunduğu 602 kitabın plaket teşekkür programına hoş geldiniz.  Bu kampanyayı düzenlerken amacımız okulumuzdaki kitap zenginliğini artırmak, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve öğrencilerimizin ihtiyacı olan kitapları kütüphanemize kazandırmaktı. Kampanyamıza öcülük eden edebiyat öğretmenimize ve önemli destek veren Bayburt Grup'a teşekkür ederim."



Bayburt Grup’a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise, Bayburt Grup’un İmam Hatip Kız Lisesi ve pansiyon olarak kullanılacak hizmet binası yaptıracağını söyledi.

Bayburt'ta okuma kültürünün geliştirilmesi kapsamında okullarda her gün bir okuma saati belirlediklerini belirten Doğan, şunları söyledi:

"Kütüphaneleri gezdiğimiz zaman şöyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Genelde kütüphanelerimizde ansiklopedi kitaplarının yoğunlukta olduğunu ve kitaplarımızın da  geçmiş birikimi olan kitaplar olduğunu görüyoruz. Bu noktada bu çabanın önemli noktalarından biri de bu kitapların hepsi güncel kitaplar. Çocuklarımızı kamuoyunda takip ettiği, okumak için kütüphaneye gittiği veya hiç ulaşamadığı  kitaplardan oluşuyor. Bu noktada da inşallah bu 602 yeni kitabımız bu çabaya önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu çabanın bu noktaya gelmesinde emeği geçen edebiyat öğretmenimize, okul müdürümüze, öğrencilerimize ve Hikmet beye teşekkür ediyorum. Gerçekten Bayburt Grup, gerek sporda gerek kültürel konularda çok desteklerini gördüğümüz bir teşekkülümüz, bu bağışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

Okul kütüphanesine kitap kazandırılması başta olmak üzere her türlü konuda öğretmenlerin ve öğrencilerin yanında olduğunu dile getiren Hikmet Şentürk ise, “Bu işte emeği geçen, bu fikri ortaya atan ve bu kitapların düzenlenmesine taşınmasına, alınmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Hocamız az önce bahsetti bu şirketin bu şekle gelmesini sağlayan iki yıl önce kaybettiğimiz Hasan Şentürk ve Gıyasi Şentürk. Rahmetli oldular.  Onların ruhu şad olsun diyorum ve şunu söylemek istiyorum. Dilerim ki; milli eğitimimizin seçtiği ders kitapları sayısı kadar da roman, araştırma kitapları, güncel kitaplar okur çocuklarımız. En az o sayı kadar ki bu sayı az değildir. Eğer bu şekilde bu kitaplara da ilgi gösterirse öğrencilerimiz çağımızın gereklerine uygun bir şekilde kültürel olarak donatılırlar" diye konuştu.

Program okul yönetimi tarafından Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk ve Bayburt Koordinatörü Hikmet Şentürk adına hazırlanan plaketlerin takdimi ve edebiyat öğretmeni Semih Hacımüftüoğlu tarafından hat sanatı ile yazılan hediyelerin verilmesi ile son buldu.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.