Kavcıoğlu'ndan ''Anayasa Değişikliğinin Ekonomiye Etkisi'' konferansı

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, "Anayasa Değişikliğinin Ekonomiye Etkisi" adlı konferansa katıldı.

Kavcıoğlu'ndan ''Anayasa Değişikliğinin Ekonomiye Etkisi'' konferansı
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, "Anayasa Değişikliğinin Ekonomiye Etkisi" adlı konferansa katıldı.

Kavcıoğlu konuşmasına, Türkiye'nin parlamenter sistemle yönetildiğini, cumhuriyetin kuruluşunda parlamenter sistemle fakat tek partiyle; 1950 sonrasında da çok partili sistemle yönetildiğini ancak yasama, yürütme ve yargı erklerinin bu sistemde halkı göz ardı ederek üstün olmaya çalışıp vesayet odağı olmalarından sıkıntı çıktığını söyleyerek başladı.

Parlamenter sistemin dünyada, İngiltere gibi monarşik sistemlerde uygulanabildiğini söyleyen Kavcıoğlu; monarşik olmayan sistemlerde, Fransa ve Almanya’da olduğu gibi, temsili yani çok güçlü olmayan cumhurbaşkanlıkları ve onun yanında parlamentodan çıkan hükümetlerle bu sistemin işletildiğini ifade etti. Türkiye’nin de bu ikinci grubun içinde olduğunu belirten Kavcıoğlu, bu sistemin aksaklıklarının uygulanan her ülkede görülebildiğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin şu an güçlü olmasıyla sistemdeki aksaklıklardan etkilenmediğini ama bunun kalıcı olmadığını anlatan Kavcıoğlu, Türkiye özelinde vesayetler üzerinde kurulan bu sistemin krizler ve darbelere neden olduğunu, bunun da ne kadar güçlü olursa olsun ekonomi için büyük bir risk olduğuna değindi. 

Konuşmasının devamında yakın tarihten örnekler vererek mevcut sistemin aksaklıklarına dikkat çeken Kavcıoğlu, bu sistemin vesayet odakları doğurduğunu ve bunun da darbelere zemin hazırladığını belirtti. Darbelerin Türkiye’ye olan zararına değinen Kavcıoğlu, 1960 darbesi ve 1970 muhtırasıyla Türkiye’nin çok büyük bir beyin göçü verdiğini belirtti ve “Eğer 1960 ihtilali olmasa Türkiye o dönem Avrupa Ekonomik Topluluğu’na yani Avrupa Birliği’ne girecekti” dedi.

Kavcıoğlu, konuşmasının sonunda 16 Nisan halkoylaması ile öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Konferans Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Mehmet Akif Kacır’ın Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Bayburt Üniversitesi Baberti Yerleşkesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Şahap Kavcıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
METİN 7 yıl önce

BUNA SİZ BİLE İNANMIYORSUNUZ BU SİTEM SİZİ VEKİL YAPTI BUNDAN SONRA TEK ADAM SİSTEMİ GELİYOR

Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Yaşasın tek adam. Belki uçarız. Artık yol yapmaya gerek yok havadan atlayacağız.Kısacası 16 nisan sonrası her şey yoluna girmiş eskiye bakmadan parayı bol bulacağız ve bu avrupayı dize getirip hükmedeceğiz. TEK ADAM BU işte