“Kardelenler” NTV’de

Turkcell ve  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 2000 yılından bu yana yürüttüğü ve dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından bu yıl belgesel haline getirilen Kardelenler projesi, 4 Ekim Pazar günü saat 10.00’da NTV’de yayınlanacak. Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ekonomik yetersizlikleri sebebiyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla başlattığı Kardelenler Projesi, ilk olarak geçtiğimiz yıl National Geographic ekibinin dikkatini çekti ve gelen teklif üzerine belgesel haline getirilmesi kararlaştırıldı.

“Kardelenler” NTV’de

Kardelenler... En öndeki Kardelen Esra...Turkcell ve  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 2000 yılından bu yana yürüttüğü ve dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından bu yıl belgesel haline getirilen Kardelenler projesi, 4 Ekim Pazar günü saat 10.00’da NTV’de yayınlanacak. Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ekonomik yetersizlikleri sebebiyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla başlattığı Kardelenler Projesi, ilk olarak geçtiğimiz yıl National Geographic ekibinin dikkatini çekti ve gelen teklif üzerine belgesel haline getirilmesi kararlaştırıldı.

Çekimler, 11 kişilik bir ekiple Eylül 2008’den Nisan 2009’a kadar sürdü. Belgesel için İstanbul, Kars, Erzurum ve Mardin’de Kardelen kızları ve aileleri ile görüşüldü. Proje ile ilk kez Türkiye’den bir sosyal sorumluluk projesi National Geographic Channel’da belgesel oldu.

National Geographic yönetmeni Ivan Bouso tarafından çekilen ve basın fotoğrafçılığında en önemli kategori olan FOTOPRES’ten beş ödülü bulunan National Geographic fotoğrafçısı Tino Soriano tarafından görüntülenen ve 1 Temmuz’da yayınlanmaya başlayan belgesel, 30 Eylül’e kadar National Geographic Channel Türkiye’de yayınlandı. 4 Ekim 2009’da NTV’de yayınlanacak belgesel, ardından yurtdışında da gösterime girecek.

Kardelen Duygu... Kardelen Buket...“Kardelenler” projesinde, ailelerinin ekonomik maddi yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, meslek sahibi, ufku açık “birey”ler haline gelmeleri amaçlanıyor.

Proje dahilinde bugüne kadar yaklaşık 20.000 öğrenciye Turkcell bursu verildi, 8.666 öğrenci liseden mezun oldu, 2.707 öğrenci üniversiteyi kazandı ve 755 öğrenci de üniversiteden mezun oldu. Üniversiteden mezun olan öğrenciler arasında şu an meslek hayatına atılarak, doktor, avukat, hemşire ve öğretmen olan Kardelenler var.  

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.