İnanç, Edebiyatın ‘Can Veren Pervaneler’ini Anlattı

Hayati İnanç, ‘Can Veren Pervaneler’ konferansında öğrencilere Divan Edebiyatının seçkin eserlerini keyifli bir dille aktardı.

İnanç, Edebiyatın ‘Can Veren Pervaneler’ini Anlattı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi’nin düzenlediği 4. Geleneksel Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Edebiyat Ödülleri ‘Edebiyat’ Ödülü alan Hayati İnanç, Bilgi ve Değerler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Can Veren Pervaneler’ konferansında öğrencilere Divan Edebiyatının seçkin eserlerini keyifli bir dille aktardı. 

Aynı isimli televizyon programı ve edebiyat kitabı ile özdeşleşen ‘Can Veren Pervaneler’ konferansında konuşan İnanç, şiirin dünyasına giden yolu nasıl keşfettiğini anlatırken, öğrencilik dönemlerinde eşinden uzakta yaşamasının derin etkilerinden söz etti. İnanç, ailesiyle birlikte yaşayan eşiyle mektuplaşmalarını, hukuk eğitimini nispeten zorlaştıran şiir aşkını ve maneviyatı keşfettiği dizelerin hikayesini öğrencilere esprili bir üslupla anlattı. Divan Edebiyatının seçkin şairlerini ve birçok gazelin ve divanın yazılış süreçlerini öykülendiren İnanç, Osmanlı Türkçesinin zengin anlam yapısının o dönem şairlerini avantajlı kıldığını söyledi. Öğrencilerin yoğun ilgiyle dinlediği konferansta birçok beyit ve mısrayı modern anlamıyla birlikte yorumlayan ve tasavvufla ilişkilendiren İnanç, birçok kez yoğun alkış aldı. İnanç aşk kavramının doluluğunu şiirlerle irdelerken, Necip Fazıl Kısakürek’e olan hayranlığını da dile getirdi. 

Konferansa Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Davut Balibaşa, Belediye Başkan Vekili Çetin Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Hayati Inanç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.