İlköğretim Haftası kutlandı

Bayburt Postası - Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri, abla ve ağabeylerinden bir hafta önce okula başladı. İlköğretim birinci sınıf ve anasınıfı öğrencilerinin hayatında dün yepyeni bir sayfa açıldı. Yeni eğitim-öğretim sezonuna 'merhaba' diyen minikler, anne-babalarının elini tutarak okullarına koştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006 yılından bu yana uyguladığı 'uyum programı' kapsamında okula bir hafta erken başlayan 1 milyon 307 bin minik, aileleriyle birlikte ilk gün heyecanını yaşadı. Kimi korkudan ağlarken kimi annesinin elini bırakamadı kimi de sakince oturdu sırasına. Bazı çocuklar ise hem okula gitmek hem de annesinden ayrılmak istemedi.

İlköğretim Haftası kutlandı

İlköğretim Haftası kutlandıBayburt Postası - Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri, abla ve ağabeylerinden bir hafta önce okula başladı. İlköğretim birinci sınıf ve anasınıfı öğrencilerinin hayatında dün yepyeni bir sayfa açıldı. Yeni eğitim-öğretim sezonuna 'merhaba' diyen minikler, anne-babalarının elini tutarak okullarına koştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006 yılından bu yana uyguladığı 'uyum programı' kapsamında okula bir hafta erken başlayan 1 milyon 307 bin minik, aileleriyle birlikte ilk gün heyecanını yaşadı. Kimi korkudan ağlarken kimi annesinin elini bırakamadı kimi de sakince oturdu sırasına. Bazı çocuklar ise hem okula gitmek hem de annesinden ayrılmak istemedi.

İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan program, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim okulunda devam etti.

Yaptığı konuşmada bazı bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, Bayburt’ta 5 Anaokulu ve 44 Ana sınıfında, okul öncesi eğitime başlayan 1500 öğrenci olduğunu söyledi. İlköğretim öğrenci sayısının 11.500, ortaöğretim öğrenci sayısının 3750, lise öğrenci sayısının ise 3750 olduğunu açıklayan Harmancı, toplamda 16 bin 750’ye ulaşan  öğrenciye 960 idareci ve öğretmenin hizmet vereceğini söyledi.

Vali Kerem AlTörende bir konuşma yapan Bayburt Valisi Kerem Al ise, velilere çeşitli uyarılarda bulunarak “Çocuklarımızı birer ayaklı kütüphane veya bilgi deposu gibi görmemeliyiz. Milli Eğitimin rehberliği doğrultusunda düşünen, tartışan, sorgulayan, çağın değerlerini ve demokrasi kültürünü özümseyen, insan haklarına saygılı olan bireyler yetiştirmenizi istiyoruz.” Dedi.

Vali Al ayrıca; başta üniversite giriş sınavları olmak üzere genel bir başarı sağlandığını, bu başarının her yıl artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim okulunda gerçekleşen İlköğretim Haftası kutlamaları, ÖSS ve SBS Sınavlarında ilk üç sırayı alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Kutlamalara Vali Kerem Al ve İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı’nın yanı sıra, Belediye Başkanı H.Ali Polat, Cumhuriyet Savcısı Bayram Yakar, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.