İlk Türk Dünya Hafıza Rekortmeni Bayburt'tan

Ömer Faruk Doğru yapılan dünya rekoru denemelerinde 1 ve 0’dan oluşan Binary sisteminde 276 rakamı hafızasında tuttu ve dünya rekoru kırarak Dünya Hafıza Rekortmeni unvanını aldı...

İlk Türk Dünya Hafıza Rekortmeni Bayburt'tan
Bayburt Postası - Memoriad tarafından düzenlenen Türkiye Beyin Haftası etkinlikleri çerçevesinde Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi öğrencisi Bayburtlu Ömer Faruk Doğru, Binary Sayılar (1 dakika) kategorisi rekor denemelerinde dünya rekoru kırdı. Ömer Faruk Doğru yapılan dünya rekoru denemelerinde 1 ve 0’dan oluşan Binary sisteminde 276 rakamı hafızasında tuttu ve dünya rekoru kırarak Dünya Hafıza Rekortmeni unvanını aldı.

2002 yılında düzenlenen ve Alman Ralf Laue’nin 96 rakam ile başlattığı denemelerde İsrailli Itay Avigdor’un 2006 yılında 240 rakam ile kırdığı rekoru 10 yıl boyunca kimse geçemedi. 2016 yılında ise Alman Christian Schäfer 273 rakamla 10 yıllık rekoru kırdı. Bu yıl ise Ömer Faruk Doğru rekoru 3 rakam daha geliştirerek 276’ya çıkardı ve dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Doğru, böylece rekoru kıran ilk Türk olmayı da başardı.

Geçtiğimiz yıl da bu yarışmada ödül kazanan Doğru, hafızasının kuvvetli oluşunun bir yetenek olmadığının altını çizdi. Hafıza geliştirme eğitimlerine katıldığını söyleyen Doğru, beş aylık bir eğitim sonucunda beynin nasıl daha iyi kullanılabileceğini öğrendiğini ifade etti.

Dünya rekoru kıran Ömer Faruk Doğru ile bir araya gelen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, başarısından dolayı Doğru’yu kutladı. Yeltekin, “Okullarımızda değerler eğitimi ve akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin sosyal ve sportif gelişimlerini de destekliyoruz. Ayrıca farklı alanlarda ilgi ve becerisi olan öğrencilerimize de bireysel destek veriyoruz. Böylece tüm öğrencilerimizin bir hobisi ve ilgi alanı olmasını ve bu alanda kendilerini geliştirmelerini arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Kalecik Köyü'nden olan Ömer Faruk Doğru’nun kırdığı rekora değinen Yeltekin, “Türkiye Beyin Haftası” etkinliklerinde öğrencimiz Ömer Faruk Doğru bir dünya rekoru kırdı. Hafıza alanında kırılan bu rekora daha önce 7 Alman, 1 İsrailli ve 1 Avustralyalı öğrenci sahipti. Şu anda hem bir Türk öğrencinin rekora sahip olması hem de bu öğrencinin bizim öğrencimiz olması mutluluğumu arttırıyor” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk’un hafıza alanında almış olduğu eğitimi arkadaşlarına aktararak onlara hafıza tekniklerinin kullanımında rehberlik yapacağını ifade eden Yeltekin, “Ömer Faruk şu anda 11. Sınıf öğrencisi ve şimdiden YGS için yoğun bir hazırlık içerisinde. İnşallah hafızasını doğru kullanarak üniversite sınavlarında hepimizi gururlandıracak bir başarıya imza atacak.” ifadelerini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.